2012-05-22 11:12:08• hírek • Szatmár.ro

Sportoljunk együtt az Elhízás Elleni Európai Napon!

A PrimaGym Egészségközpont és a Szatmárnémeti RMDSZ május 22-én kedden, az Európai Elhízás Elleni Nap alkalmából változatos sportrendezvényekre vár mindenkit Szatmárnémetiben.

Az elhízás elleni küzdelem napján, május 22-én, kedden 18:30 és 21 óra között a Coposu sétányon található téren várják a szervezők mindazokat, akik tenni akarnak az egészségükért, és ami a legfontosabb, ezt nyílvánosan is fel merik vállani azáltal, hogy részt vesznek a szabadtéri egészségmegörző programokon, amelyre gyermekeket, felnőttek egyaránt szívesen várnak.

A sportrendezvényen a legújabb és legbiztonságosabb csoportos mozgásformákat lehet kipróbálni szakképzett okleveles edzői felügyelet alatt. Lesz deepWORK, ami Romániában teljesen egyedülálló funkcionális training, Zumba, SPINNING és Spinracing - csoportos biciklis edzések, amelyek Szatmár megyében szintén egyedülálló mozgásformák.

A téren felállított sátorban a West Medica és a Korall Klinika egészségügyi dolgozói mérik a járókelők és a rendezvényen résztvevők vérnyomását, testsúlyát, vércukorszintjét tov'ábbá hasznos tanácsokkal látják el az érdeklődőket.

A rendezvény szervezői vizet, gyümülcsöt és frissen facsart gyümölcslevet biztosítanak mindazoknak, akik részt vesznek az egészséges életmód népszerűsítésében.


A Primagym és a szatmárnémeti RMDSZ célja a rendezvénnyel, hogy a gyermekek és felnőttek körében egyaránt tudatosítsa az egészséges életmód és a fizikai tevékenységek fontosságát. Tudniuk kell, hogy az elhízásért már egészen fiatal korban is leggyakrabban a rossz táplálkozási szokások tehetők felelőssé. Sok családban ugyanis szomjoltónak nem is ismerik a vizet, helyette szénsavas italokat és cukorban gazdag, rostos üdítőket fogyasztanak, így a gyerek szinte észrevétlenül veszi fel a szervezet számára szükségtelen kalóriákat.

A túlsúly és az elhízás nem csupán esztétikai probléma, komoly egészségkárosító következményei lehetnek, hiszen növeli a diabétesz, a szívbetegségek, az ízületi panaszok, illetve a metabolikus szindróma néven ismert tünetcsoport kialakulásának kockázatát. Ezeket a kórképeket a megelőzhető elhalálozás vezető okaként tartják számon világszerte.

Már 5-10 százalékos testsúlycsökkenésnek is igen pozitív élettani hatásai lehetnek, már ekkora fogyás is javíthatja a túlsúlyos vagy elhízott betegek állapotát.

Az Európai Elhízás Elleni Napi rendezvény programja:

Május 22, kedd, Corneliu Coposu sétány:
18.30 - Megnyitó
19:00 - 19:25 Spinracing - csoportos biciklis edzés és ezzel egy időben Alakformáló edzés
19:30 - 19:55 deepWORK
20:00 - 20:25 Zumba
20:30 - 21:00 SPINNING® (az RMDSZ képviselőivel)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: