2009-10-14 14:22:52• hírek • Ferenczi Noémi

Sportnap sérült fiataloknak

A Caritas BACH Irodája egész napos sportprogrammal örvendeztette meg a sérült fiatalokat. A második alkalommal megrendezett Sportnap remek hangulatban telt.

A Sportnap helyszíne ezúttal a Traian Vuia Iskolaközpont tornaterme volt. A rendezvényen körülbelül harminc, a megye minden pontjáról illetve a szomszédos megyénkből érkező fiatal vett részt. A vetélkedőkben és ügyességi játékokban gazdag program délelőtt 10 órától délutánig tartott. A Sportnapon ügyességi feladatokat kellett megoldaniuk a résztvevőknek.

A kosárlabda, a labdarúgás és az asztalitenisz terén mérhették össze ügyességüket. A játékok bírója Toma Calin, az iskolaközpont testnevelés szakos tanára volt. A csapatjátékokban hat személyes csapatok küzdöttek meg egymással, három lány és három fiú részvételével. A versenyre zilahi, nagyváradi résztvevők is érkeztek. Rajtuk kívül a Langdon Down Egyesület és a Caritas „Gyöngyház" központjának gondozottjai is részt vettek a Sportnap programjaiban.

A vetélkedőkön részt vett fiatalok többsége középsúlyos értelmi fogyatékos illetve enyhébb fizikai sérült. Városunkban a Langdon Down Egyesület szervezett hasonló rendezvényt, Speciális Olimpia címmel. Ez a rendezvény ugyanezen a helyszínen zajlott az iskolaközpont önkénteseinek segítségével.


A résztvevők a kosárlabda terén is összemérték ügyességüket
A résztvevők a kosárlabda terén is összemérték ügyességüket


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: