2008-07-03 18:13:25• hírek • Józsa János

Sportnap sérült fiataloknak

 Sikeresen zajlott a Caritas BACH Irodája és a Megyei Ifjúsági Igazgatóság által szervezett Sportnap.

Július 3-án, csütörtökön a Szatmárnémeti Caritas Szervezet BACH Irodája a Megyei Ifjúsági Igazgatósággal közösen Sportnapot szervezett sérült fiataloknak. Az eseményre a szatmári strand melletti Ifjúsági Táborok területén került sor. A vetélkedőkben és ügyességi játékokban gazdag program reggel 9 órától délután 4-ig tartott.

Első alkalommal szervezett játékos csapatvetélkedőkkel teli Sportnapot sérült fiataloknak a Caritas Szervezet Bach Irodája, amelyre 30 sérült fiatal jött el a megye különböző részeiről, így legtöbben Szatmárnémetiből illetve Nagykárolyból, Lázáriból és sok más településről. Legtöbbjük már rég óta a BACH iroda adatbázisában szerepelt, sokan látogatják a szervezet Homoródi központját, de vannak, akik most először vettek részt hasonló rendezvényen.

A Sportnapon csapatversenyeket rendeztek számukra, ami váltó- és szlalomversenyekből, történetszövésből, ízfelismerésből, levélgyűjtésből, kincskeresésből és egyéb ügyességi feladatokból állt.

A vetélkedőkön részt vett fiatalok többsége középsúlyos értelmi fogyatékos illetve enyhébb fizikai sérült. Rájuk a Caritas részéről öt szociális munkás felügyelt, de jelen volt a Langdon Down egyesület több szakembere és a rendezvények lebonyolításában tíz önkéntes is részt vett – mondta el Vagner Arnold, a Caritas fogyatékkal élők számára létrehozott tanácsadó irodájának vezetője. Kiemelte, hogy szeretnének hagyományt teremteni és évente többször is szervezni Sportnapot, akár más szervezetekkel együtt is. „A jelenlevők mindegyike családban él, többségük elszigetelten és ezek a rendezvények adnak alkalmat arra, hogy a sérült fiatalok szocializálódjanak és új barátságokat létesítsenek egymással, illetve a résztvevő önkéntesekkel”-mondta Vagner.

 
 
 
J.J.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: