2017-04-05 13:14:04• hírek • Kocsis Zoltán

Sportklubot alapít Vetés önkormányzata

Óvári Somesul, Vetési Viitorul, Luceafarul Decebal – három olyan labdarúgócsapat, amelynek nevei jól csengenek a megyei fociberkekben. És amelyeket a vetési önkormányzat tart fenn. Ilyés Gyula polgármester igazi „sportforradalmat” tűzött ki célként maga elé. Ennek következtében megváltozik a három csapat szerepe is, de születőben van egy vetési sportklub.

File Attila és Lengyel Éva edzők szakmai irányításával jelenleg is mintegy 20-25 gyerek ismerkedik a vívás alapjaival Vetésen. A két szakember Szatmárnémetiből jár ki Vetésre, hogy foglalkozzon a gyerekekkel.

A Szatmár-Ferencváros női kézilabda utánpótlás projekt Vetésen is megvetette a lábát, így a községben is egyre népszerűbb a sportág.

Mindezeket figyelembe véve érthető, hogy a születőben lévő klubnak biztosan lesz vívó és kézilabda-szakosztálya is. A helyzet jelenlegi állása szerint pedig tenisz- és karateszakosztálya is.

„Azt szeretnénk elérni, hogy minél több gyerek sportoljon, ezt pedig megfelelő körülmények között tehesse meg. Ezt biztosítja majd a klub, valamint azt, hogy a gyerekek versenyekre is el tudjanak menni”, indokolja a döntés hátterét Ilyés.

A polgármester a sport szociális jellegét is igyekszik előtérbe helyezni. Ennek következtében Decebalon és Óváriban egyre többet foglalkoznak a fiatalokkal, ez pedig követendő példát kell jelentsen Vetésnek is. „Van egy bizonyos korosztály és egy bizonyos társadalmi réteg, amelynek az energiáit le kell kötni. Ezt pedig leginkább a focival lehet. Éppen ezért arra kértem a három focicsapat vezetőit, igyekezzenek minél többet foglalkozni ezekkel a fiatalokkal”, mondta Ilyés.

Persze, az sem mindegy, milyen körülmények között sportolnak a fiatalok. Zajlik a decebali öltöző felújítása, ugyanitt műfüves pályát építenek....

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: