2012-09-13 17:33:57• hírek • Szatmar.ro

Sportklubos siker a szatmári döntőben

Három szatmári vívó jutott be a tőrözők országos bajnokságának elődöntőibe a csütörtökön Szatmárnémetiben megkezdődött U20-as országos vívóbajnokságon. Közülük végül némi meglepetésre a mindössze 16 éves Sebastian Flucus szerezte meg az aranyérmet.

Az elődöntők párosításának kialakulásakor nem csak az vált biztossá, hogy a szatmári vívó mindenképpen lesz a döntőben, hanem az is, hogy a Sportklub is képviselteti magát ott. Az egyik ágon két sportklubos, Sebastian Flucus és Bodó Benjámin csapott össze. Nagy csatában végül előbbi 15-1-4-re nyerni tudott a nála két évvel fiatalabb ellenfelénél.

A másik ágon szintén szerepelt egy szatmári sportoló, Teofil Moisuc viszont immár Temesváron vív, hisz oda szólította egyeteme. Ellenfele a Steaua színeit képviselő Mihai Predescu volt. Korábbi társai által biztatott Moisuc 15-13-re meg is nyerte az elődöntőt.

A finálénak is ő volt az esélyese, már csak azért is, mert közel négy évvel idősebb ellenfelénél. A mérkőzés eleje igazolni látszott a papírformát, hisz Moisuc 10-5-re elhúzott. Flucus azonban ekkor hatalmas hajrába kezdett, előbb egyenlített, a végén pedig 15-13-re nyerni is tudott.

Nem vártuk ezt a bajnoki címet, Flucuş már fáradt volt, de a szíve vitte előre, és nyerni tudott. Nagyon elégedettek vagyunk" - mondta boldogan Lengyel Éva. A mester kiemelte még Bodó bronzérmét, aki 14 évesen érte el ezt a remek eredményt.

Lengyel Éva, File Attila és Izsáki Arnold többi tanítványa közül Bogdan Dascalu a 7., Iulian Aldea a 9., Bartók Alpár a 15., Alexandru Ardelean a 18., File Szabolcs a 20., Szemák Tamás pedig a 23. helyen zárt a 26 főt számláló mezőnyben.

Pénteken a csapatversenyt rendezik, a Sportklub első csapatát Dascălu, Flucus, Bodó és File alkotja, a másodikban Szemák, Aldea és Bartók kapott helyet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: