2011-03-28 14:24:35• hírek • Szatmar.ro

Sportklubos ezüst Lengyelországban

Nagyszabású nemzetközi utánpótlás vívóversenyre, a Challenge Wratislaviára került sor a lengyelországi Wroclaw városában, ahol a több száz versenyző között a Szatmárnémeti Sportklub három tehetsége is pástra lépett. Lengyel Éva, File Attila és Izsáki Arnold tanítványai nem is szerepeltek rosszul, hisz a kis delegáció egy ezüstéremmel tért haza.

Bodó Benjámin ráadásul nem akármilyen körülmények közepette jutott el az 1998-ben születettek korosztályának döntőjébe. A 120 főt számláló mezőnyben a szatmári fiatalember előbb a negyeddöntőben a magyarországi Nagy Balázs ellen 8-5-ös hátrányból fordítva nyert 12-8-ra, egy körrel később pedig még ennél is nagyobb feltámadást produkált. Az elődöntőben ugyanis már 9-1-re is vezetett holland ellenfele, mégis Bodó nyert 12-11-re. Ez a két asszó érthető módon sokat kivett Benjáminból, aki így a fináléban 12-7 arányban alulmaradt brit ellenfelével szemben.

Ugyanebben a korosztályban mellesleg egy másik sportklubos vívó is szerepelt, Iulian Aldea a csoportból továbbjutva a nyolcaddöntőkben kapott ki egy német fiútól. A két évvel később születettek 130 fős mezőnyében Pop Edwin képviselte Szatmárnémetit, ő végül a 21. helyen végzett.

„Nagyon szépen szerepeltek a fiúk, és a továbbiakban minél több ilyen erős versenyen kellene részt vennünk. Mindenesetre ez a viadal megmutatta, hogy jó úton haladunk" - összegzett a fiúkat elkísérő Izsáki.



A Wroclawban versenyző szatmári delegáció


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: