2011-10-05 16:13:14• hírek • Balog Anita

Sportcsarnokot kérünk Szatmárnémetinek!

Günthner Tibor szenátor interpellációban kérte, hogy Szatmárnémeti városa kerüljön be a sportcsarnok-projektbe.

Szatmár megye RMDSZ-es szenátora hétfőn intézett interpellációt Elena Udreához, a turisztikai és fejlesztési minisztérium vezetőjéhez, melynek témája egy nagy befogadóképességű sportcsarnok építése volt Szatmárnémetiben.

Günthner célja az volt, hogy a szatmári megyeszékhely bekerüljön a hamarosan elinduló sportcsarnok-projektbe, melyben 5, 10 illetve 15 ezer néző befogadására alkalmas sportcsarnokok építését tervezik.

- Szatmárnémeti az egyetlen megyeszékhely az országban, ahol nincs sportcsarnok, pedig aktív kulturális és sportélet zajlik a városban. A VSK női kosárlabdacsapata második helyezett volt a tavalyi bajnokságban, a kézilabdázó fiúk pedig a Nemzeti Ligában szerepelnek - emlékeztetett Günthner Tibor szenátor.

- Mindkét csapat a Sportiskola termében kell játssza mérkőzéseit, ez pedig nincs így rendjét, mint ahogy az sem, hogy Szatmárnémeti már 40 éve mindig kimarad a sportcsarnok-építési tervekből.

Kereskényi GáborA szenátor az ügyben Kereskényi Gábor alpolgármesterrel, a Városi Sportklub igazgatótanácsának elnökével és több szatmári sportemberrel is egyeztetett, ennek következményeképpen írta az interpellációt, hogy kiderüljön: a most szóban forgó sportcsarnok-projekt csak mese, kampányígérgetés, vagy lesz is belőle valami.

Kereskényi Gábor a szatmár.ro kérdésére elmondta: a Városi Sportklub jelenleg egy olyan sportteremben játszik, amelynek kibővítették a nézőterét, ám így is csak 600 nézőnek van hely, ez pedig kevés, különösen, amikor rangadót vagy fontos tétmeccset játszanak a csapatok.

Kereskényi szerint nem lenne szabad, hogy amennyiben komolyak a tervek, Szatmárnémeti most is kimaradjon az építésből. - A legkisebb, 5 ezer néző befogadására alkalmas sportcsarnok megépítése is már hatalmas előrelépés lenne - mondta az alpolgármester.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: