2015-06-11 23:18:03• hírek • Szatmár.ro

Megyenapok: Faydee, Inna, R-GO és Children of Distance

A teljes, órára lebontott programra még várni kell, de kiderült, hogy kik lesznek a fellépők!

Harmadszor tartják meg a Szatmár Megyei Tanács szervezésében Szatmár Megye Napjait. Június 26-28-án lesz az idei rendezvényt, amellyel kapcsolatosan csütörtökön tartott sajtótájékoztatót Adrian Stef megyei tanácselnök valamint Mircea Govor és Riedl Rudolf alelnökök.

Stef elmondta: a megyenapok keretében most is minden Szatmár megyei község bemutatkozik majd, minden község saját kis házikóban mutatja be a régi főtéren hagyományait, hagyományos termékeit. Két színpadon lesz műsor a hétvége során, a Divatház közelében felállított emelvényen népzenei előadások lesznek, az új főtér nagyszínpadán pedig napjaink nagy slágereinek előadói és kedvelt legendás zenekarok fognak fellépni. Érdekesség, hogy a megyenapok részeként a megye legerősebb emberét is megkeresik egy vetélkedőben.

"Biztos vagyok benne, hogy a szervezők most is olyan rendezvényt állítottak össze, amelyen mindenki megtalálja majd a neki tetsző szórakozási lehetőséget, koncertet vagy akár ételt-italt" - mondta magyarul a sajtótájékoztatón Riedl Rudolf alelnök.

Mircea Govor felhívta a figyelmet: a megyenapok nem csak az evésről és ivásról szól, mint azt sokan hiszik. Az összes község polgármestere Szatmárnémetibe érkezik, minden község megmutatja értékeit.

A nagyszínpadon két magyarországi zenekar is koncertezni fog: az R-GO és a Children of Distance. De nem ők lesznek egyedül külföldről - az ausztráliai Faydee is koncertezni fog. Fel fog lépni Inna, Corina, a DJ Project, a VUNK, az Emanuel Mirea Band, a Maxim együttes, Elena Gheorghe, a Deepcentral és a szatmári  XXL is.

A népzenei színpadon is lesznek magyar programpontok: fellép majd a Maros megyei Bekecs Népi Együttes és rendhagyó prímástalálkozó is lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: