2019-06-09 10:18:09• hírek • Nagy Tímea

Sport és jótékonyság kéz a kézben: százak mozogtak együtt a Polipol Fit Day eseményen

A mezőfényi Polipol Mobila vállalat az elmúlt időszakban már több nemes ügy mellett is kiállt, most pedig egy újabb nagyszerű célt tűzött ki maga elé: szerette volna felhívni a figyelmet a sportolás fontosságára, s ezzel párhuzamosan szeretett volna támogatást nyújtani egy autizmussal diagnosztizált kisgyereknek is. Szombaton elérték a céljukat.

A szombaton 16 és 20 óra között zajlott Fit-Day sportnapnak és az ennek keretében megszervezett versenyeknek ebben az évben a Károlyi-kastély parkudvara adott otthont. Míg a különféle bajnokságok (labdarúgó-bajnokság, kosárlabda-bajnokság, kézilabda-bajnokság, asztalitenisz-bajnokság) zajlottak, addig a központi területen a fitneszé volt a főszerep. A tabata edzések mellett a szatmári Energy Cardio Klub jóvoltából az érdeklődők belekóstolhattak a cycling, TRX, Kardio Kick-boxingvagy a zumba gyakorlataiba is.

 


 

Mindemellett 18 órától egy jótékonysági céllal indított futóversenyre is sor került. Elsőként a gyermek kategória indulói, azaz a 16 évesek és az alattiak álltak  rajtvonalhoz, nekik 1 kilométert kellett lefutniuk. A fiatalok után, azaz 18 óra 30 perckor pedig a felnőttek is megmutathatták, mit tudnak: a 16 év felettieknek összesen 3 kilométert kellett teljesíteniük. S hogy a verseny még mókásabb és emlékezetesebb legyen, a célba sikeresen beért futókat egy természetes anyagokból előállított, mesterséges adalékanyagokat nem tartalmazó, színes festékporral szórták be.

 


 

A Polipol minden célba érő futó után 30 lejt adományozott egy hat éve autizmussal diagnosztizált kisfiúnak. A mindössze 9 éves Luca és családja ugyanis nehéz anyagi körülmények között él, és sajnos nem tudják a megfelelő kezelést biztosítani neki. A vállalatnak sikerült elérni a célját. A futóversenyen szép számban vettek részt gyermekek és felnőttek egyaránt.

 

 

A 2019-es Fit day megmérettetései, a sportprogramok és a közös móka nagy sikert aratott a nagykárolyiak körében. Jövőre ismét rajthoz állhatnak a mozgás szerelmesei.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: