2013-10-30 18:53:13• hírek • Kocsis Zoltán

Speciális városi buszjárat a halottak napja alkalmából

Szűk fél óra alatt tíz téma - e nem mindennapi mérleg Dorel Coica, Szatmárnémeti polgármesterének szerdai sajtótájékoztatójához kapcsolható.

A szatmári megyeszékhely első számú közméltósága Ioan Precuppal, a Helyi Rendőrség ideiglenes vezetőjével közösen megtartott sajtótájékoztatón figyelmeztette a közutakon parkoló haszongépjárművek tulajdonosait, hogy ezentúl szigorú bírságokra számíthatnak. Akár 200-500 lej közötti összeget is ki kell majd fizetniük, amennyiben továbbra is a közutakon állomásoztatják járműveiket az erre a célra kialakított parkolók helyett.

A polgármester felszólította továbbá a szatmárnémetieket, fizessék ki a földrengés, árvíz és földcsuszamlás esetére vonatkozó kötelező biztosítást. Ennek összege 20 euró, elmaradása esetén viszont a bírság 100-500 lej közötti, amit a helyi rendőrség vet majd ki.

Coica elmondta továbbá, hogy november 1-3. között, azaz péntek és vasárnap között egy speciális buszjáratot indít majd a Transurban, melynek célja, hogy az emberek minél könnyebben eljuthassanak a város temetőibe, ahol méltóképpen emlékezhetnek meg elhunyt szeretteikre. A buszjárat útvonala Eötvös (Cuza Voda) utca - Árpád (Lucaciu) utca - Vitéz (Eroilor) utca - Magyar (Rodnei) utca - Dobó (Lacrimioarei) utca - Darai út - Mátyás király (Rebreanu) utca - Deák- (Titulescu) tér - központ lesz. A buszok 12.00 és 18.00 órák között minden egész órában indulnak az Eötvös utcáról.

A polgármester felhívta a lakosok figyelmét arra, hogy magukat az Apaserv vízszolgáltató munkatársainak kiadó csalók járják a várost, arra biztatva az embereket, hogy kössenek velük szerződést.

Ezt követően tájékoztatta az érdeklődőket, hogy személyes meghívására november 6-7-én Szatmárnémetiben tartózkodik Sorana Cirstea, Románia jelenlegi egyik legjobb és legcsinosabb teniszezőnője. Az ATP világranglista jelenlegi 22. helyezettje bemutató edzést tart majd gyerekeknek a Sportlíceum tornatermében, majd a sajtó képviselőivel is találkozik.

Coica beszélt Szatmárnémeti esetleges harmadik hídjáról, amelyet uniós támogatásból építene meg a város. Szintén uniós forrásokból mentené meg a Pannónia szállót. „Tárgyalásokat folytatunk a tulajdonossal. Szeretnénk megvásárolni az épületet, leginkább egyedül, de ha úgy nem tudjuk, akkor a megyei tanáccsal közösen. Részletekről a későbbiekben számolok majd be", jelentette ki.

Szintén a későbbiekben kíván beszámolni csütörtöki kolozsvári látogatásáról, ahol „az első tömbházlakások szigetelésének szerződéseit írom alá", mondta.

A polgármester elárulta továbbá, hogy a napokban hozzákezd a város a Megyei Kórház Sürgősségi Osztálya előtti parkoló újraaszfaltozásához, jövő héten pedig átadják a forgalomnak az északi városrészt a teherforgalomtól mentesítő terelőutat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: