2005-09-13 23:06:14• hírek • Szatmar.ro

Spam- és vírusáradat

A Katrina hurrikán által felkavart érzéseket kihasználva számítógépes vírusokat terjesztenek.
A Katrina hurrikán által felkavart érzéseket kihasználva számítógépes ügyeskedők a természeti csapás helyszínén készült "exkluzív riportokat" kínálnak az interneten, majd vírusokkal fertőzik meg a gyanútlan érdeklődők számítógépeit. Hasonló jelenség tapasztalható a világhálón, mint nyolc hónappal ezelőtt, a Dél-Ázsiát sújtó cunami idején - állítja Eugenio Correnti, az F-Secure France számítástechnikai cég műszaki igazgatója.

- A lelkiismeretlen elkövetők visszaélnek a felfokozott társadalmi érdeklődéssel, vagyis azzal, hogy a világhálón bolyongó kíváncsiak gondolkodás nélkül rákattintanak a felkínált webcímekre.

A kínált internetes linkek, amennyiben valaki rájuk kattint böngészés közben, olyan címekkel kapcsolják össze az óvatlan érdeklődő számítógépét (például http://nextermest.com), amelyek vírust telepítenek a rendszerébe. Ezek a vírusok úgynevezett trójai falovak, azaz lehetővé teszik az áldozat számítógépében tárolt információk lehívását anélkül, hogy ezt a szenvedő alany észrevenné. Ezáltal pedig később kéretlen reklámokkal és levélszeméttel (angolul spam) tudják elárasztani a gépét. (Gondola)

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: