2009-12-14 16:57:49• hírek • Parajdi Andrea

Sózták az utakat a megyében

A vasárnap esti enyhe havazás már megkövetelte, hogy a megyei utak hóeltakarításával megbízott cégek hétfő délelőtt kivonuljanak és balesetmentesítsék az utakat. Hóeltakarításra és útsózásra egyedül Nagykároly környékén nem volt még szükség.

Kiemelten fontos teendőként kezeli a Szatmár Megyei Tanács a megye útszakaszainak baleset-mentesítését, éppen ezért a téli időszakban minél hatékonyabban kívánják megoldani a hóeltakarítást. Szatmár megyét négy zónára osztották, s az egyes térségeket külön bocsájtották közbeszerzésre, így más-más vállalat végzi Szatmárnémeti, Nagykároly, Avasfelsőfalu és Szopor környékének hótól való megtisztítását - tájékoztatta lapunkat Nagy Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács sajtóreferense.

A Szatmár Megyei Tanács a megyei rangú utak -összesen mintegy 837 kilométer útszakasz hóeltakarítására - december 11-én, pénteken írta alá a szerződést a négy nyertes vállalattal. Mondhatni éppen időben, hiszen az első hópelyhek megyeszerte már vasárnap este megérkeztek, így hétfő délelőtt három cég hozzá is láthatott a vállalt feladatához. -Szatmárnémeti, Avasfelsőfalu és Szopor térségeiben hétfő délelőtt már dolgoztak a hókotrók, illetve az útsózógépek. Nagykárolyban és környékén az elenyésző hómennyiség miatt még nem volt szükség közbelépésre - mondja a sajtóreferens.

Nagy Szabolcs tájékoztatása szerint a megyevezetés folyamatosan jelentést kér az egyes zónák helyzetéről, így próbálják ugyanis arra késztetni a nyertes vállalatokat, hogy tisztességesen végezzék el a feladatukat. - Nem csak közlekedési gondokat, de komoly balesetveszélyt is előidézhetnek a havas, csúszós utak, ezért ezeknek a rendben-tartására szigorúan odafigyelünk. Kértük az egyes zónákban lévő önkormányzatokat és a helyi rendőrségeket is, hogy kövessék nyomon az utak állapotát, és azonnal figyelmeztessenek bennünket, ha azt észlelik, hogy hanyag módon dolgozik a hóeltakarítással megbízott vállalat. Mindenesetre a legelső akció zökkenőmentesen zajlott - fejtette ki a sajtóreferens.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: