2012-08-21 23:54:51• hírek • Kocsis Zoltán

Sougou fantasztikus duplája csoportkört érhet a CFR-nek

fotó: fcb.ch
fotó: fcb.ch

Meglepő, ám annál nagyszerűbb győzelmet aratott a Kolozsvári CFR labdarúgócsapata a Bajnokok Ligája rájátszásában Bázelben. A svájciak szerezték meg a vezetést, ám ettől túlságosan elkényelmesedtek, amit Moudou Sougou két góllal büntetett. Ezzel a román bajnok közel került a csoportkörhöz - hát még ha Sougou berúgja másik két ziccerét is a hajrában.

Az első helyzet Sougou előtt adódott, ám Yann Sommer védeni tudott. Erre Marco Streller fejese volt a válasz, majd a 22. percben az első hazai ziccer is megszületett: Mohamed Szalah ugratta ki David Degent, de Mario Felgueiras bravúrral hárítani tudott. Néhány perccel később ismét a vendégek veszélyeztettek Nicolas Godemeche lövével, majd Valentin Stocker, kicsivel később pedig Streller fejese kerülte el kevéssel a kaput. Nagy volt ekkor a svájciak fölénye, ami végül a 44. percben érett góllá: egy szöglet után Streller félfordulatból, derékmagasságból lőtt a kapuba. Kevéssel azt követően, hogy a másik kapu előbb Pantelisz Kapetanosz kapu fölé durrantott kedvező pozícióból...

A második félidőben is maradt a bázeli fölény, a 48. percben Felgueirasnak két bravúrt is be kellett mutatnia néhány másodperc alatt: előbb Stocker fejesébe ütött bele, majd Streller ismétlését is fogta. Akárcsak később Szalah helyzeténél, amikor az egyiptomi rosszul vette át a labdát, pedig teljesen egyedül maradt a kapu előtt.

Streller szépségdíjas találata fotó: fcb.ch

A 61. percben Sougou egy veszélyes fejessel kínálta meg Sommert, ám igazából semmi sem jelezte azt a fordulatot, amelyet a szenegáli négy perc alatt véghezvitt. A 66. percben előbb Rafael Bastos, a 70. minutumban pedig a percekkel korábban beállt Gabriel Muresan pazar passzát rúgta a hálóba, megfordítva ezzel az eredményt.

A Basel nehezen ébredt a sokkhatás alól, és noha Szalah, Streller, Alexander Frei vagy Fabian Frei révén közel került az egyenlítéshez, a legnagyobb helyzeteket Sougou hagyta ki: a 85. percben Viorel Nicoara beadása után elvetődve rúgta a labdát a kapufára, a 96. percben pedig közelről Sommert találta telibe.

Ez volt a román labdarúgás történelmének (beleértve a válogatottat is) az első győzelme svájci földön, ez pedig BL-csoportkört érhet. Visszavágó egy hét múlva kedden.

Bajnokok Ligája rájátszás, első meccsek:
Basel - Kolozsvári CFR 1-2
gólok:
Streller (44.) illetve Sougou (66., 70.)

További eredmények:
Szpartak Moszkva
- Fenerbahce 2-1
gólok: Emenike (59.), Kombarov (69.) illetve Kuyt (65.)

Helsingborgs - Celtic Glasgow 0-2
gólok: Commons (2.), Szamarasz (75.)

Borussia Mönchengladbach - Dinamo Kijev 1-3
gólok: Ring (13.) illetve Mihalik (28.), Jarmolenko (36.), de Jong (81., öngól)

Köbenhavn - Lille 1-0
gól: Santin (38.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: