2013-01-24 12:05:29• hírek • Szatmar.ro

Sougou az Olympique Marseille-ben folytatja

Elhagyta a Kolozsvári CFR csapatát és a francia Olympique Marseille együttesében folytatja pályafutását Moudou Sougou. A francia klub csütörtök délelőtt már a csapattal edző Sougou-ról töltött fel fényképet hivatalos honlapjára.

A mértékadó transfermarkt.de szerint a Marseille 3 millió eurót fizetett a 28 éves, 11-szeres szenegáli válogatott szélsőért. Ez azt jelenti, hogy alig másfél év alatt a CFR megtízszerezte játékosa értékét: 2011 nyarán 300.000 eurót fizettek érte a portugál Academica Coimbrának.

Sougou-t 2004-ben hozta Európába a portugál Uniao leiria, azóta pedig megfordult a Vitoria Setubal és az említett Coimbrában. A CFR-ben másfél év alatt 59 meccsen lépett pályára és 15 gólt szerzett.

Az OM nagy reményekkel igazolta le Sougout, amit mi sem jelez jobban, mint hogy az idei szezonban eddig összesen 3,4 millió eurót fordítottak igazolásra - ezt az összeget négy játékosért fizették ki. A szenegálinak Loic Remy-t kell pótolnia, aki az előző héten szerződött az angol Queens Park Rangershez  - potom 10,5 millió euróért.

Souogou a második olyan játékos, akit idén télen elad a CFR az ősszel bravúros Bajnokok Ligája szereplést produkált csapatból, Rafael Bastosért ugyanis korábban 3,5 milliót fizetett a szaúdi al-Nasr. A kolozsváriak azonban már meg is találták a szenegáli pótlását - az olasz második osztályú Cittadellától leigazolták a 27 éves, kameruni származású francia Robert Maah-t.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: