2012-11-14 12:15:52• hírek • Szatmár.ro

Sötétségből a fénybe

A drog fogságából szabadult fiatalok tanúságtételét hallgathatják meg, az egyházmegye több pontján.

Az ébrenlét, az éberség, a mindennapok szépségének megélése, a valóság megismerése, és önmagunk felfedezése benne az a feladat, amelyre életünkkel meghívást kaptunk. Küldetésünket csak valós környezetünkben tudjuk beteljesíteni, egy igazi világban, melyben teljes emberként kell jelen lennünk.

Az igazságnál nincs szebb, nincs jobb, a választott hazugságok elfednek, megtévesztenek, boldogtalanná tesznek.

A „Comunita Cenacolo" fiataljai a drog fogságából szabadultak, és ma már őszintén tudnak vallani a megélt rosszról, a választott jóról. Tanúságtevésükre, „Sötétségből a fénybe" címmel, első alkalommal november 16-án tíz órától, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban kerül sor, a X., XI. és XII. évfolyamok részvételével. Ugyanazon a napon Nagykárolyba is ellátogatnak, és délután egy órától a Kalazanci Szent József Római Katolikus Teológiai Líceumban beszélgetnek IX.,  X. és XI. osztályos diákokkal, majd kiutaznak az erdődhegyi Helga Winter közösségi házba, ahol az iskola XII-es tanulói hivatástisztázó lelki hétvégéjéhez csatlakoznak.

Ezzel ugyanmakkor még nem zárul látogatásaik sora, hiszen 17-én és 18-án a nagybányai Krisztus Király plébánián tesznek tanúságot. Szombaton este, a hat órai szentmise keretében különösképp a fiataloknak, vasárnap délelőtt, a tíz órai szentmise keretében pedig minden érdeklődőnek beszélnek a szenvedélybetegségek, a kábítószer veszélyeiről, romboló hatásairól.

A „Comunita Cenacolo" közösséget Elvira Petrozzi nővér alapította 1983-ban a kábítószerfüggő fiatalok megsegítésére. Központjuk Saluzzo-ban, Olaszországban működik, de szerte a világban - Franciaországban, Horvátországban, Bosznia-Hercegovinában, Brazíliában, a Dominikai Köztársaságban, Ausztriában - több mint harminc házat tartanak fenn.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: