2010-02-18 12:14:33• hírek • Parajdi Andrea

Sötétbe borul a város

Más Romániai városokkal együtt Szatmárnémeti is csatlakozott az Earth Hour elnevezésű nemzetközi eseményhez, amely a klímaváltozás veszélyeire igyekszik felhívni a föld lakóinak figyelmét. Március 27-én, egy egész órán át sötétbe borul a város.

A Föld Órája 2007-ben indult világhódító útjára az ausztráliai Sydneyből, hogy a klímaváltozás hatásaira figyelmeztessen, hogy egyfajta felhívás legyen a felelősségvállalásra és a fenntartható jövőért való munkálkodásra.

Abban az évben egy órára 2,2 millió család és üzleti vállalkozás kapcsolta le a villanyokat. A kampány míg három évvel ezelőtt csak Sydney lakosait buzdította otthonaik világításának lekapcsolására, addig mára a legnagyobb nemzetközi, klímaváltozás elleni akcióvá nőtte ki magát.

Március 27-én, szombaton 20.30 és 21.30 között a világ 5000 városában - köztük Szatmárnémetiben is -, nem csak családi otthonok, cégek és intézmények székhelyei, hanem szimbolikus épületek és terek fognak sötétbe borulni. Ebben az órában olyan világhírű jellegzetességek sötétülnek el, mint a Golden Gate híd San Francisco-ban, vagy a római Kolosszeum.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: