2015-03-03 17:09:54• hírek • Szatmár.ro, refszatmar.eu

Sorsdöntő találkozás – Elkezdődött a Szamos-negyedi imahét

A Szamos-negyedi Református Egyházközség ezen a héten tartja ökumenikus imahetét.

A 17 órakor kezdődő alkalmon a csillagvárosi lelkipásztor a samáriai asszony Jézus Krisztussal való sorsdöntő találkozásáról beszélt. Nagyon sok fontos találkozás jön létre életünkben, de az igazán meghatározó az, amikor Jézussal találkozhatunk. A lelkipásztor igehirdetésében beszélt még a versengő tanítványokról is, akik a magunk értékrendjét igyekeztek fenntartani, a többiekét félretenni. A versengés sajnos ma is aktuális. Pedig az a titka az egyházi közösségnek, hogy a maga sokszínűségében mindenki megtalálja a közös platformot. Aki keresztyén, azt kell tegye, amit Jézus cselekedet, lebontva a választófalakat.

Bogya Kis Ferenc házigazda lelkipásztor megköszönte az igehirdetés szolgálatát, ugyanakkor felkérte a lelkipásztor feleségét Vinczéné Pálfy Juditot, hogy szóljon ő is a gyülekezethez. A tiszteletes asszony beszélt sokrétű egyházkerületi munkájáról a misszió, a nőszövetség és a diakónia területén, valamint hálás szívvel szólt arról a korábbi alkalomról, amikor ő is szolgált a Szamos-negyedi imahéten.

Bogya Kis Mária vezérletével a gyülekezet énekkara is az Urat kérte: „Ó terjeszd ki Jézusom oltalmazó szárnyad…” Ezután az igehirdetéshez kapcsolódó verset szavalt Nagy Anna.

A továbbiakban kedden Paniti Zoltán Tasnádszántóról, szerdán Sipos István Rozsályból (Magyarország), csütörtökön Tukacs József Nagykároly-Belvárosból, szombaton Tarsoly Gyula Szilágyszérből érkezik az imahétre. Esténként további ünnepi műsort ad elő: az egyházközség felnőtt kórusa, a református óvoda gyermekcsapata és az ifjúsági ének-zenekar.

A pénteki alkalomhoz több más gyülekezet is kapcsolódik majd. 17 órától az Ökumenikus Női Világ-imanapon igét hirdet B. Pintér Márta budapesti evangélikus lelkipásztor. Az idei programot a Bahamai Köztársaság asszonyai készítették el. A szervezésben közreműködnek a történelmi felekezetek Nőszövetségi Bizottságának tagjai. Várnak szeretettel mindenkit a további alkalmakra!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: