2017-01-25 13:47:13• hírek • Kocsis Zoltán

Sorsdöntő meccs speciális vendéggel

Az Aradot fogadja pénteken 18 órától a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda-csapata, a találkozó pedig igazi ki-ki meccs lesz. Győzelem esetén ugyanis biztosan az első hat hely valamelyikén végez a szatmári gárda a bajnokság alapszakában, ami azt jelenti, hogy ott lehet a nyolc csapatos rájátszásban. A találkozónak különleges vendége is lesz.

A mérkőzés kezdődobását ugyanis Gyenes Emánuel, az Autonet Motorcycle Team versenyzője végzi majd el, aki nemrég tért vissza hetedik Dakar-versenyéről. Nem túlzás azt állítani, hogy Mani sportágában a legjobb Romániában.

A VSK ettől még távol áll, a pénteki meccs tétje viszont óriási: amennyiben legyőzi az Aradi ICIM csapatát, akkor már biztosan az első hat hely valamelyikén végez. És ott lesz a nyolcas rájátszásban is. José Araujo leányai ugyanis hét győzelemmel és kilenc vereséggel jelenleg a hatodik helyen állnak, egy ponttal megelőzve az ICIM-et. Győzelem esetén a VSK két pontra növelné előnyét, behozhatatlan előnyt szerezve egy fordulóval az alapszakaz vége előtt. Amikor is amúgy a VSK Kolozsváron lép pályára.

Az első hatban végeznie azért fontos, mert így biztosan ott lehet az együttes a nyolc csapatos rájátszásban. Ha nem teljesen egyértelmű az előbbi mondat, akkor ismertetnünk kell olvasónkkal a bajnokság meglehetősen bizarr lebonyolítási rendjét. Idén ugyanis az alapszakaszban az első hat helyen végzett csapatok ismét összecsapnak egymással, oly módon, hogy mindenki játszik mindenkivel. Ehhez hasonlóan az utolsó négy helyezett csapat is játszik még egy kört egymás ellen - az itt első két helyen végzett gárda „jut fel" az első hat mellé, így alakul ki a nyolc csapatos rájátszás.

Jó hír a szurkolók és Araujo mester számára, hogy Kristina Baltic és Khadijah Whittington felépült sérüléséből, így már csak Alexandra Uiuiu maradt a maródiak listáján - még néhány napig.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: