2019-10-10 09:09:31• hírek • MTI

Sorsdöntő forduló előtt a magyar válogatott

Forrás: m4sport.hu
Forrás: m4sport.hu

Döntő forduló előtt áll a magyar és a walesi labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtezősorozat következő, csütörtöki játéknapján, ugyanis az eredmények kedvezőtlen alakulása esetén mindkét csapatnak már csak matematikai esélye maradna a kvalifikációra.

Marco Rossi harmadik helyen álló együttese akkor kerülne távol az Eb-részvétel kiharcolásától, ha kikap az esélyesebb, világbajnoki ezüstérmes Horvátország vendégeként, miközben a vele azonos pontszámmal álló Szlovákia hazai pályán felülmúlja Wales gárdáját.
 

Ez esetben az éllovas horvátok előnye négy, a második szlovákoké három pontra nőne a magyarokkal szemben úgy, hogy mindhárom válogatottnak már csak két mérkőzése marad hátra. Ráadásul a szlovákok megelőzése – a rosszabb egymás elleni eredmények miatt – csak úgy lenne lehetséges, ha az utolsó két körben kikapnának a horvátoktól, majd hazai pályán a sereghajtó Azerbajdzsánt sem tudnák legyőzni.
 

A szigetországiak számára szintén az "életben maradás" a tét Nagyszombatban, mert vereség esetén számukra is csak matematikai esély marad az Eb-indulást jelentő első két hely megszerzésére, mivel hátrányuk hatpontosra hízna a szlovákokkal szemben.


Amennyiben viszont Wales begyűjti a három pontot, teljesen nyílttá válna a küzdelem a csoport második helyéért, mert – a magyarok spliti vereségével számolva – három kilencpontos csapat lenne a horvátok mögött. A magyarok esetleges bravúros szereplése pedig azt jelentené, hogy Dzsudzsákék előnyből várnák a hajrát. A nagyszombati döntetlen mind Wales, mind Magyarország számára reális esélyt hagyna a kijutásra abban a reményben, hogy a horvátok novemberben hazai pályán is felülmúlják a szlovákokat, s így akár a záró játéknapon a Wales-Magyarország találkozó dönthetne a kijutásról.


Az ezúttal szabadnapos azeriek már matematikailag sem végezhetnek az első két helyen.

Eb-selejtezők, E csoport, 7. játéknap:

csütörtök:

Horvátország – MAGYARORSZÁG, Split 21.45 – M4 Sport.
Szlovákia – Wales, Nagyszombat 21.45
 

A csoport állása:            
1. Horvátország 5 3 1 1 10-5 10 pont
2. Szlovákia  5 3 - 2 9-7 9
3. Magyarország 5 3 - 2 7-6 9
4. Wales  4 2 - 2 4-4 6
5. Azerbajdzsán 5 - 1 4 5-13 1

Azonos pontszám esetén az egymás elleni eredmény rangsorol.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: