2015-12-30 15:11:52• hírek • Kocsis Zoltán

Gyönyörű gól Maldív-szigetekről

Karácsony második napjának forgatagában Európában teljesen háttérbe szorult, hogy Indiában barátságos meccsen összecsapott egymással Banglades és Maldív-szigetek labdarúgó-válogatottja. Elképesztő végjátékot követően végül a szigetország csapata nyerte meg a találkozót, ami végülis papírforma-eredménynek nevezhető, hisz Maldív-szigetek a 160., Banglades pedig a 182. helyen áll a FIFA legfrissebb világranglistáján. Érdemes kiemelni azonban, hogy a vége 3-1 lett, pedig a 86. percben még csak 1-0-ra vezettek a maldív-szigetekiek.

Nem ez az oka azonban, hogy a találkozót érdemesnek véltük megidézni. A 89. percben ugyanis, 1-1 állásnál Haiz Hassan gyönyörű gólt sarkallt Shahindul Sohel kapujába. A 19 éves védő ráadásul pillanatokkal korábban állt be!

A történelmi hűség kedvéért jegyezzük meg, hogy Alis Ashfaq 43. percben szerzett büntetőjével Maldív-szigetek szerezte meg a vezetést, Banglades csak a 87. percben tudott kiegyenlíteni Mohammad Sohel Rana révén. Ezt követte Hassan pazar gólja, majd egy perccel később Ahmed Nashid adta meg a kegyelemdöfést Bangladesnek.

Figyelem Olimpia, a mindössze 19 éves Hassannak jelenleg nincs csapata...

Maldív-szigetek válogatottjának komoly magyar kötődése is van, korábban ugyanis két mandátumban is Urbányi István volt a turistaparadicsom szövetségi kapitánya. Most az az új-zélandi Ricki Herbert ül a kispadon, aki kivezette hazája válogatottját a 2010-es világbajnokságra.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: