2009-05-01 16:23:31• hírek • MTI/Reuters/AP/Xinhua

Sorozatgyilkost fogtak el Los Angelesben

Elfogták Los Angeles történetének eddigi "legtermelékenyebb" sorozatgyilkosát, aki a feltételezések szerint két évtized alatt mintegy harminc idős nőt erőszakolt és ölt meg - jelentette be csütörtökön a kaliforniai nagyváros rendőrsége.

A 72 éves John Floyd Thomas Jr. elfogásával megoldódott a Los Angeles nyugati részét évtizedeken át rettegésben tartó "westside-i erőszakoló" rejtélye - közölték a döglött ügyek osztályának nyomozói.
A volt biztosítási ellenőrt március 31-én tartóztatták le és egyelőre két gyilkossággal - a 68 éves Ethel Sokoloff 1972-es, valamint a 67 éves Elizabeth McKeown 1976-os megölésével - vádolják, de összesen öt gyilkosság helyszínen találták meg a DNS-ét.

A rendőrség őt gyanúsítja további 25 felderítetlen nemi erőszak és gyilkosság elkövetésével is. További 20 áldozata túlélte a támadását. Az idősebb nőkhöz vonzódó bűnöző áldozatainak életkora 50 és 90 év között váltakozott.

Az erőszak- és gyilkosságsorozatra az 1970-es évek elején figyeltek fel, amikor kiderült, hogy vélhetően ugyanaz a személy lopakodik be Los Angeles nyugati térségében magányosan élő idős nők otthonába és megerőszakolja, sok esetben pedig megfojtja áldozatait.

A sorozatelkövető 20 túlélő áldozata egymásnak ellentmondó módon írta le a tettest, ezért nem sikerült azonosítani az elkövetőt, akinek csak évtizedek múltán, a DNS-nyomok egybevetésével sikerült a nyomára bukkanni.
Mivel a bűncselekmények elkövetésekor Kaliforniában nem volt halálbüntetés, a megkésve elfogott tettest legfeljebb ténylegesen letöltendő életfogytiglanra ítélhetik.

A gyilkos egyébként büntetett előéletű, összesen 12 évet töltött börtönben betörésekért és nemi erőszakért. Egy 1978-as nemi erőszakért is börtönbe került például és rács mögött töltött ideje éppen egybeesett a két gyilkossági hullám közti szünettel.

A rendőrök büszkén jelentették be a vizsgálat eredményeit

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: