2012-08-28 11:32:29• hírek • MTI

Sorozatban negyedszer győzhet a Barcelona

Története során 11. alkalommal, sorozatban negyedszer hódíthatja el a labdarúgó Spanyol Szuperkupát az FC Barcelona, amely egygólos előnnyel utazik az ősi rivális Real Madrid otthonában sorra kerülő szerdai visszavágóra.

Múlt csütörtökön, az első mérkőzésen egy darabig úgy tűnt, hogy a katalánok simán diadalmaskodnak, ám Valdes kapus elszórakozott egy hazaadást, így 3-2 lett a végeredmény.

A bajnokságban a Barcelona jól kezdett, ugyanis a Real Sociedadot otthon, az Osasunát pedig idegenben győzte le. A Real ezzel szemben első két mérkőzésén csak egyetlen pontot gyűjtött otthon a Valencia ellen, vasárnap pedig 2-1-es vereséget szenvedett a Getafe vendégeként. Legutóbb 11 évvel ezelőtt volt példa arra, hogy a fővárosiak nem nyertek két forduló elteltével.

"El kell felejtenünk ezt a mérkőzést és a Szuperkupára kell koncentrálnunk, ez az összecsapás kiváló alkalom arra, hogy összeszedjük magunkat" - mondta Iker Casillas, a Real csapatkapitánya.
A madridiaknál akár már szerdán bemutatkozhat a Tottenham Hotspurtől hosszas huzavona után szerződtetett horvát Luka Modric, akiért 33 millió eurót fizetett a klub.

"Ennél jobban nem is kezdhettük volna a szezont, kiváló a hangulat a csapatnál" - fogalmazott röviden Gerard Piqué, a Barcelona világ- és Európa-bajnok védője. Ez lesz a 221. El Clásico, a győzelmeket tekintve 87-87 az állás, emellett 46-szor született döntetlen. A találkozó 22:30 órakor kezdődik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: