2017-03-17 10:38:10• hírek • Agerpres.ro

Sorozatban másodszor nyerte meg az erdélyi férfi az Északi-sarkon rendezett maratont

2016. után idén is megnyerte a besztercei Tiberiu Uşeriu a 6633 Ultra elnevezésű maratont, amelyet az északi-sarkkörön túl rendeznek. A 43 éves sportoló az egyetlen, akinek két egymást követő évben sikerül elsőként célba érnie az időjárási körülmények miatt a világ egyik legnehezebbnek tartott maratonján.

A verseny szervezőinek a közösségi oldalon tett bejelentése szerint Tibi Uşeriu kanadai idő szerint 1 óra 25 perckor ért célba, mínusz 36 Celsius-fokos hidegben.

A besztercei versenyző - akárcsak tavaly - ezúttal is rajt-cél győzelmet aratott. Az utolsó kilométereket saját felelősségre tette meg, az orvosok ugyanis azt javasolták, hogy hagyja abba a versenyt, mivel fagyási sérüléseket szenvedett a lábán. Uşeriu azonban nem adta fel, és sérülten is jelentős előnnyel sikerült nyernie a második helyen befutott skóciai Roddy Riddle előtt.

A 6633 Ultra maraton versenyzői március 10-én rajtoltak el, és ezúttal is extrém időjárási körülményekkel - olykor mínusz 40 Celsius-fokig csökkenő hőmérséklettel, havazással, erős széllel - kellett megküzdeniük.

24 versenyző indult a maratonon, 18-an vállalkoztak a teljes, összesen több mint 560 km-es táv megtételére, de közülük csak 9-nek sikerült célba érnie. A világ egyik legnehezebbnek tartott maratonját a kilencedik alkalommal szervezték meg idén.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: