2020-07-27 10:04:15• hírek • m4sport.hu

Sorozatban kilencedjére lett bajnokok a Juventus

Fotó: juventus.com
Fotó: juventus.com

Az olasz labdarúgó-bajnokság 36. fordulójában a Juventus 2–0-s győzelmet aratott a Sampdoria felett, ezzel két fordulóval a bajnokság vége előtt zsinórban kilencedjére hódította el a bajnoki címét.

Bár a Juventus többet birtokolta a labdát, a Sampdoria is veszélyes támadásokat vezetett az első játékrészben, mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, de gól sokáig nem esett. Már úgy nézett ki, hogy gól nélküli döntetlennel vonulnak pihenőre a csapatok, amikor Cristiano Ronaldo a félidő ráadásának hetedik percében egy begyakorolt szabadrúgást követően talált Audero hálójába.

Fordulás után is hasonló maradt a játék képe, a vendégek is sokat tettek az egyenlítés érdekében, de a 67. percben a Juventus duplázta meg előnyét: A Samp kapusa először még kiütötte Cristiano Ronaldo lövését, de a kipattanóra Bernardeschi mozdult a leggyorsabban és nem hibázott. 

A 77. percben gyakorlatilag megpecsételődött a genovai csapat sorsa, amikor Morten Thorsby megkapta második sárgáját, mehetett zuhanyozni. A torinói csapat innentől már zsebben érezhette a mérkőzést, akkor főként, amikor a 89. percben büntetőhöz jutott. A labda mögé a gólkirályi címért és Aranycipőért harcoló Ronaldo állt, de a felső lécet találta el, így maradt 31 gólos (a Lazio támadója, Immobile 34 gólos). A győzelem viszont nem maradt el, a torinóiak sikerükkel hétpontos előnyre tettek szert a második Internazionaléval szemben.

A Juventus így már éppen dupla annyi elsőséggel rendelkezik, mint az örökrangsorban mögötte második két milánói riválisa, az egyaránt 18 bajnoki címmel büszkélkedő AC Milan és Internazionale.

Serie A, 36. forduló:

Juventus-Sampdoria 2-0 (1-0)

korábban:
AS Roma-Fiorentina 2-1 (1-0)
Hellas Verona-Lazio 1-5 (1-1)
SPAL-Torino 1-1 (0-0)
Cagliari-Udinese 0-1 (0-1)
Bologna-Lecce 3-2 (2-1)

szombaton játszották:
Napoli-Sassuolo 2-0 (1-0)
Genoa-Internazionale 0-3 (0-1)
Brescia-Parma 1-2 (0-0)

pénteken játszották:
AC Milan-Atalanta 1-1 (1-1)

Forrás: eredmenyek.com

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: