2010-05-22 10:40:38• hírek • Szatmar.ro

Sorompók nélkül programajánló

Még mindig tart a Sorompók nélkül színházi fesztivál. Ezen a hétvégén a következő darabokat tekinthetik meg:

 

Május 22, szombat 19.00 óra, Északi Színház

Petrozsényi I.D.Sîrbu Színház: A. Hausvater FridakaHlomania

Az előadás időtartama: 2 óra
- az előadás 14 éven aluli nézőink számára nem ajánlott

...egy riporter interjút kér Fridától, a mesélésből kibontakozik az asszony tragikus, és mégis lenyűgöző sorsa, azé a nőé, akit Isten nem szeretett, vagy talán nagyon is, hiszen hatalmas tehetséggel áldotta meg. Önarcképeit, melyeken testét görög oszlop járja át, vagy amelyen bőrét tövisnyakék sebzi fel, ma borosüvegek címkéin látjuk viszont. Hausvater úgy tűnik, objektíven mesél, nem ad hozzá semmi személyeset a történethez, az előadás mégis agyafúrt, különösen a végén, amikor a ,,hóhér" (a riporter) felölti az ,,áldozat" (Frida Kahlo) alakját. Az újságíró olyan át- és beleéléssel követi végig a művész életét, hogy a történet végén Frida ,,elrabolja" az arcát.


A petrozsényi I.D. Sirbu Színház előadói
A petrozsényi I.D. Sirbu Színház előadói


május 23, vasárnap 18.00 óra, Északi Színház

Sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház: Figaro házassága avagy Bolond 1 őrult nap!
- az előadás időtartama: 2 óra 20 perc, egy szünettel

(...) A darab rendezője, Zakariás Zalán maximálisan, mondhatni, korlátok nélkül él e tér lehetőségeivel, az előadásban hemzsegnek a szellemes ötletek, a néző pedig szinte folyamatosan remek és nagyon jó alakításokon derülhet. Jól adagolt, érzékkel tálalt a humor, az irónia: így a féltékenység s más, a vonzódás, a hódítás és a házasság szokványos gyötrelmeihez tartozó szenvedés elviselhetővé, sőt, szerethetővé válik. Olyannyira, hogy amikor az előadás szünetében - apró, de remek megoldás! - az előcsarnokban egy ablak mögé illesztett töredékpódiumon a grófnő zenetanára (Kolcsár József) érzelmek előcsalogatására írt dalokat ad elő - nem csupán jó érzékkel, hanem kellő mennyiségű cinizmussal fűszerezve azokat -, egy legendásan szomorkás Leonard Cohen-dal hallatán nem melankóliája bugyrában keresgél a néző - a vigyor amúgy is lemoshatatlanul arcán ragadt -, hanem talán arra gondol, tulajdonképpen miért is kellene olyan komolyan vennie ezt az áhított, átkozott szerelmet.


A sepsiszentgyörgyi színészek Figaro házasságát mutatja be
A sepsiszentgyörgyi színészek Figaro házasságát mutatja be


május 23, vasárnap 21.00 óra, Szakszervezetek Művelődési Háza

 

Sepsiszentgyörgyi Andrei Mureşanu Színház: Biljana Srbljanovic Családtörténetek
Az előadás időtartama: 1 óra 20 perc - szünet nélkül

„A leleményes módon gyerekjátéknak álcázott Családtörténetek mélyen elgondolkodtató. Ez a fekete komédia távolról sem a politikai rezsimről, hanem a szellemileg éretté válásról szól, a fiatalok felnövéséről egy olyan kortárs világban, amelynek sem alapja, sem értékei nincsenek."


Az Anderi Muresan színművészei
Az Anderi Muresan társulat színművészei


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: