2011-05-22 19:11:03• hírek • Szatmár.ro

Sorompók nélkül: a hétfői előadások

A nemzetközi színházi fesztivál ötödik napjának előadásai.

HÉTFŐ, MÁJUS 23.

Északi Színház - Nagyterem, 19.00 óra

HOPPart Társulat, Budapest - Eljövök érted - A Kezdet - Szappanopera-opera

Minden kezdet zenés. Eljövök érted, hogy ne legyél egyedül. Vár a vidám elanyátlanodás. Kikapcsoltuk a gépi nevetést, helyette hangjegyet hangjegyre halmozunk. Magas "c"-veszély! A nézőtérre üvegpoharat bevinni veszélyes. Reped. Exklúzív porcelán vagy gazdagék Bercije: ez itt a kérdés. A válasz: büdös macska.


Jelenet a HoppArt előadásból
Jelenet a HoppArt előadásból


Északi Színház - Stúdióterem, 20.30 óra

NOT Társulat, Marosvásárhely - Roxana Magdalena Pântice: Játék használati kézikönyv nélkül, rendező: Timur Felix Mihancea

Az előadás a marosvásárhelyi TEATRU 74 Multimédia Centrum Egyesület által szervezett, „Színházi gyakorlat a központi és az észak-nyugati térségben" nevű európai projekt keretén belül jött létre. Az előadás a harmadik helyet foglalta el az ugyanezen projekt keretén belül megszervezett fesztiválon.

A társulat a Játék használati kézikönyv nélkül című előadással debütál, amelynek szövegét Roxana Magdalena Pântice írta Arthur Schnitzler Körtánc című műve alapján. Az eredeti szövegből megmaradt a forgás, a párok cseréjének gondolata, a történet ugyanis két élesen különböző pár körül forog. A játék, amelyben bennragadnak, kockázatos, nem tudni ki és főként hogyan fog kilépni belőle. A hatalomért történő alkudozás több egy egyszerű játéknál. A házastársi lét egy formája. Kinek kell dominálnia kit? A kortárs pár által elszenvedett mutáció, ebből a szempontból megközelítve, problémákat vet fel és a páros lét új földrajzát rajzolja meg.


Giokondák
Giokondák


Tűzoltó-torony, 21.30 óra

Ariel Városi Színház, Râmnicu Vâlcea - Giocondák, író és rendező: Brigitte Louveaux

Egy játékos kirándulás, amely sikerrel szolgálhatná a művészettörténet nagy irányzatainak átismétlését. Játékos, vizuális és színházi. Nem sivár, száraz, elvont információkkal, nem is a színpadon fellengzősen elmondott fogalmakkal szembesülünk, hanem dramatikus képekkel és helyzetekkel, autentikus színházi nyelvezettel, amely által kirajzolódnak az esztétikai elméletek fejlődésének főbb mozzanatai. A produkció továbbá, a kvíz-jellegnek köszönhetően, öröm és szellemi kikapcsolódás - amikor a közönség felismeri a festményt, a festőt, a manifesztumot, stb. Az Ariel előadása egy vidám és intelligens játék (a Yasmina Reza Művészet című darabjában fellelhető problematika nyomán, de sokkal gazdagabb játékossággal), félig nevelés, félig szórakoztatás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: