2013-05-31 13:14:09• hírek • Szatmár.ro

Sorompók Nélkül Fesztivál: a szombati nap előadásai

Szombaton négy előadás szerepel a nemzetközi multikulturális fesztivál programjában.

Északi Színház - Nagyterem, 11.00 óra

Mária Királyné Színház, Nagyvárad, ARCADIA Társulat - ingyenes gyermekelőadás
Jules Verne regénye nyomán: HÚSZEZER MÉRFÖLD A TENGER ALATT
(20.000 DE LEGHE SUB MĂRI)
Rendezte: Radu Dinulescu

Némó kapitány és tengeralattjárója, a Nautilus, történetét követhetjük nyomon, ez alkalommal Pierre Aronnax professzor, a világhírű francia biológus szemszögéből, aki tudományos expedíciót szervez, hogy felkutassa az ismeretlen, hatalmas tengeri szörnyet, amely rettegésben tartja a tengerészeket. A kis csapat harcba keveredik a szörnnyel, s ekkor kiderül, hogy a rémséges szörny nem más, mint a Nemo kapitány által irányított Nautilus tengeralattjáró. Ned Land szigonyos, Aronnax professzor és hűséges inasa, Conseil a titokzatos Nemo kapitány fogságába esnek. A tengerben tett csodás (egyben kalandos) túrák során hőseinknek lehetőségük nyílik felfedezni ismeretlen tengeri élőlényeket, úgy a Vörös Tenger korallzátonyai között, mint az Antarktisz jégfedele alatt, vagy épp a legendás Atlantisz romjai alatt.

Horea utca, 13.00 óra

MOGYORÓ RÓMEÓ ÉS JÚLIA ANYÓ KALANDJAI
(AVENTURI CU ROMEO ALUNĂ ȘI BUNICUȚA JULIETA)
Hasbeszélő előadás gyerekeknek
Összeállította: Crina Zvobodă

„A hasbeszélés egy varázslatos művészet, amely elrepíti a közönséget a saját képzeletbeli utazására." - Taylor Mason

Szeretettel várunk mindenkit a Romániában egyedülálló, gyerekeknek készített hasbeszélő előadásunkra, amelynek két hőse, Mogyoró Rómeó és Júlia anyó garantáltam mosolyt csal mindenki arcára!

Vidáman, mulatságosan és látványosan mesélik el életük történeteit, elkápráztatva fiatal közönségüket!

Egy Romániában egyedülálló, újszerű előadásnak lehetnek részesei, amely csodálkozásra kerekíti a szemeket, és mosolyt csal az arcokra.

Horea utca, 17.30 óra

BECOME Társulat, Nagyszeben
Mimi Brănescu: MÓKÁS SZOBROK (STATUI HAZLII)
Interaktív előadás gyerekeknek

Egyedülálló utazás a mesék birodalmába, amely során lehetőségünk nyílik megismerkedni e csodálatos birodalom minden lakójával. Az előadás során a BECOME társulat színészei emberi szobrokat „elevenítenek meg", miközben, szavakat és időt mellőzve, kísérletet tesznek a közönséggel való kommunikáció kialakítására.

A Mókás szobrok színházi kitérő a román mesék birodalmába, amelynek szereplői, vagy épp hősei, példaértékűek az általunk lakott régió számára. Interaktivitásának köszönhetően előadásunk kicsik és nagyok számára egyaránt élvezetes lesz, ugyanis nem csak szórakoztatni, nevelni is szeretnénk.

Északi Színház - Nagyterem, 19.00 óra

Odeon Színház, Bukarest
I. L. Caragiale nyomán: C. F. R. - AZ ÜSTÖKÖS, A GYEREK ÉS A KISKUTYA
(C. F. R. - COMETA, COPILUL ȘI CĂȚELUL)
Rendezte: Alexandru Dabija

Az Alexandru Dabija által alkotott színes világot benépesítik a commedia dell' arte mintájára körvonalazott, rajzfilmfigurákra emlékeztető szereplők. Dabija nem finomít a humor körvonalain, inkább eltorzítja azokat, aminek következtében a vasúti kocsiban felsorakoztatott szereplők a különböző Pici Palkók egyszerűsített karakterképei, ugyanakkor figyel arra is, hogy a társadalomkritika és a torz nyelvtani elemek ne kaphassanak helyet munkáiban. Az Odeon előadásában a virágok hirtelen nőnek, a nevetséges idegbetegből Bubico gyilkosa lesz, Mici naccsád pedig Olive (Popeye tengerész szerelme) és Colombina vegyülete. A humornak itt nem a szereplők jellemzése a feladata, most annyi a dolga csupán, hogy nemes egyszerűséggel szórakoztasson.

Jelenet az Odeon színház előadásából

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: