2013-05-27 16:22:38• hírek • Szatmár.ro

Sorompók Nélkül Fesztivál: a keddi nap előadásai

A nemzetközi multikulturális színházi fesztivál keretében három előadást tartanak kedden.

Szakszervezetek Művelődési háza, 18.00 óra - színpadi nézőtér

Mária Királyné Színház, Nagyvárad, Iosif Vulcan Társulat
Gabriel Barylli: BORDÉLY (BORDEL)
Rendezte: Țino Geirun

A Bordély Martin, a sikeres, pályafutása csúcsán levő üzletember életét követi nyomon, aki magánéletében a boldogtalanok keserű drámáját éli meg, azokét, akik agyagi jólétük közepette nem találnak időt a valóságos és létfontosságú tapasztalatok megszerzésére. Ha mégis sikerül egy röpke órára kitörnie a mozgalmas üzleti világból, akkor igyekszik ezt az időt egy kellemes hölgy társaságában eltölteni, de csak abban az esetben, ha az a bizonyos hölgy megfelel az elvárásainak, és rendíthetetlen elhivatottságáról tesz bizonyságot. Első látásra úgy tűnik, Maria megfelel minden általa szabott feltételnek, pontosan úgy, ahogyan jó barátja, Stefan, előzőleg beajánlotta őt: tökéletes örömlány. Hamarosan felfedezi barátja valódi szándékait. A találkozása Mariával új fordulatot vesz, amikor felfedezi, hogy az örömlány papírmaszkja azt az életvidám és érzékeny lény takarja, akit egész addigi életében keresett. Az előadás végét a homály fátyla takarja. Vajon lesz-e örökké tartó kapcsolattá fejlődő folytatása ennek a találkozásnak? Képes lesz-e a szerelem széttörni a társadalmi különbségek állította korlátokat? Találkozásuk utolsó pillanatai lesznek igazán jelentőségteljesek, ugyanis ők döntenek e két sors közös jövőjéről.

Északi Színház - Nagyterem, 19.30 óra
Csíki Játékszín, Csíkszereda
I. L. Caragiale és Parti Nagy Lajos nyomán: KARNEBÁL (Carnabal)
Rendezte: Sorin Militaru
Az előadás román felirattal látható

Parti Nagy Lajos átdolgozása előtt magyarul többnyire Farsang címen ismertük, eredetileg D'ale carnavalului-ként született Caragiale négy ismertebb komédiája közül az egyik. A kis híján 130 éve írt és azóta klasszikussá lett vígjátékban szerelem, féltékenység, megcsalás és megcsalatottság, férfiúi összetartás és felebaráti bunyó csap össze, majd mindez egy farsangi mulatságon tetőződik: a karnebálon, ahol jelmezbe öltözve, maszkot viselve keresi szeretőjét egy republikánus ploieşti nő, a több szeretőt tartó borbély meg a másik szeretője, egy a hazához és egy a kártyához hűséges átvert férfi készül leszámolni egymással, egy fogfájós adóhivatalnok sokat kavar, a borbélysegéd pedig igyekszik a félreértésekből kihozni a legjobbat.

Karnebal

Szépművészeti Múzeum, 22.00 óra
Artemotion, Nagyvárad
Alexandr Ghelman nyomán: JELENTÉS (BULETINISTA)
Rendezte: Ion Mainea

A Jelentés olyan romantikus komédia, amelyben minden néző magára találhat, és átélhet saját, mindennapi életéhez közel álló eseményeket. Az előadás egy élethelyzetet ábrázol, amely bárhol, bármikor, bármely férfi-nő kapcsolatban előfordulhat. Emiatt elgondolkodtató kérdések segítségével nyújt átfogó elemzést az ember társadalmi és lelkiállapotáról. Olyan utazás részesei lehetünk, amely során emberek üldözik egymást, majd a nyájas, baráti eszmecseréjük mély sebeket okozó, kegyetlen szócsatává alakul át.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: