2014-07-15 15:18:04• hírek • Szatmár.ro

Sorbanállásra kell számítani új személyi igénylésekor

A napokban sok külföldön dolgozó tért haza vakációzni, sokan most újítják meg személyi okmányaikat.

Általában nem kell hosszú sorokat kiállni a Lakossági Nyilvántartó Petőfi-utcai székhelyén, ha a szatmári meg akarja újítani lejárt személyi kártyáját, ám kedden meglehetősen hosszú időt kellett várni a kérvény leadására. Sor volt 9 óra és 13 óra körül is. A megszokottnál azért van most több kérvényező, mert sok külföldön dolgozó ilyenkor tér haza néhány hétre vakációzni és egyúttal megakarják újítani a hamarosan lejáró okmányaikat - tudtuk meg a helyszínen.

Az igénylés egyébként nem bonyolult: ki kell tölteni egy hivatalos kérvényező űrlapot, be kell fizetni egy 7 és egy 5 lejes illetéket, be kell mutatni a keresztlevél eredeti példányát és egy másolatot, ami az adatbázisba kerül.

Bizonyítani kell, hogy az illető személy hivatalosan lakik a címen, ami a személyi kártyára kerül, emiatt ha valaki nem tulajdonosa az ingatlannak amiben él, a tulajdonost is magával kell vigye, aki pedig az ingatlan adásvételi szerződésével vagy egy érvényes telekkönyvi kivonattal kell rendelkezzen.

Bár a kérvények leadása most kicsit több időt vesz igénybe, az elkészült személyi kártyák kiadása percek alatt megtörténik, ugyanis erre a célra külön ügyfélfogadó-ablakot tartanak nyitva.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: