2010-01-04 14:14:05• hírek • Gozner Gertrud

Sorban álltak a segélyért

A fagyos idő ellenére már a reggeli órákban több tucat szatmárnémeti munkanélküli állt sorba a Vasile Lucaciu sugárúton található szociális étkezde épületénél, hogy átvehesse a neki ingyenes járó cukormennyiséget.

A Szociális Gondozói Hivatal (SPAS) által szétosztásra kerülő élelmiszerre több mint 1500 állás nélküli személy jogosult.

A délelőtti cukorosztás menetét egyedül az zavarta meg, hogy a nyitásra a hivatal még nem véglegesítette a jogosultak névsorát, ezért csúsztak az osztással, amit a 70-80 hidegben álldogaló személy igencsak nehezményezett. Az érintettek január 15-ig vehetik át a négy kilogrammot kitevő cukortámogatást. Rajtuk kívül a 400 lej alatti juttatással rendelkező nyugdíjasok is jelentkezhetnek még a cukorsegélyért.

Jelen pillanatig csupán 3 ezer személy vette át a neki járó cukoradagot, holott összesen 7970 személy jogosult rá. A SPAS munkatársai a torlódások elkerülése érdekében megkérnek minden jogosultat, hogy a kijelölt időszakban és órarend szerint vegyék át a segélyt, hogy folyamatosan és zökkenőmentesen menjen végbe a támogatás szétosztása. Ezen kívül biztosítaniuk kell az élelmiszercsomag hazaszállítására alkalmas eszközt is, mivel a lisztadag 15 kilogrammot tesz ki.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: