2019-09-05 04:38:40• hírek • Szatmár.ro

Sorbán Attila Örsöt választották az erdélyi MPP ügyvezető elnökévé

Sorbán Attila Örsöt, az Erdélyi Magyar Ifjak (EMI) egyesület elnökét választotta ügyvezető elnökévé a Magyar Polgári Párt (MPP).

A pártnak az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint Sorbán Attila Örsöt a párt országos elnöksége választotta meg az ügyvezető elnöki tisztségbe a Kápolnásfaluban tartott ülésén. A gyűlés során Mezei János pártelnök megvonta bizalmát Salamon Zoltántól, a párt korábbi ügyvezető elnökétől, aki ezt követően, még a bizalmi szavazás előtt benyújtotta lemondását.
 


"Egységes, tettre kész csapattal kell nekivágnunk a jövő évi kampányidőszaknak, hogy az önkormányzati választásokon jó eredményeket érhessünk el, mert folytatni akarjuk az erdélyi magyarság érdekében végzett munkánkat!" - fogalmazott a párt elnöke.
 


Az MPP az erdélyi magyarság második legnagyobb pártja. A 2016-os önkormányzati választásokon a párt önállóan 13, az Erdélyi Magyar Néppárttal (EMNP) koalícióban két polgármesteri tisztséget nyert el. Hargita megye városai közül Gyergyószentmiklóst, Székelyudvarhelyt és Szentegyházát MPP-s polgármester vezeti. A párt korábban székelyudvarhelyi polgármestere, Gálfi Árpád ellen indított fegyelmi vizsgálatot egy polgármesterként hozott döntése miatt. Gálfit júniusban leváltották a párt helyi szervezete éléről.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: