2013-07-10 13:23:14• hírek • Póti Orsolya

Sor került a középiskolai roma helyek leosztására

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőségen július 9-én osztották  le a roma diákoknak fenntartott középiskolai helyeket. Megyénkből 48-an jelentkeztek ezekre.

A Szatmár Megyei Tanfelügyelőség nyílt gyűlésen rendezte meg a speciális roma helyek leosztását. Az eseményre jelen volt  a prefektúra romaügyi referense, Bondrea Rozaliat, valamint Horváth Ignác, a roma párt helyi szervezetének elnöke.

Szász Piroska főtanfelügyelő-helyettes szerint, nagy szükség van a roma értelmiségre, és reméli, hogy  a diákok főiskolát is végeznek majd a gimnázium után.

Gál Gyöngyi, a kisebbségi oktatásért felelős tanfelügyelő, illetve magyar szakos tanár arra biztatta a gyűlésen résztvevőket, hogy népszerűsítsék ezt a kitűnő lehetőséget azért, hogy a roma nemzetiségüek számára fenntartott helyek ne maradjanak üresen.

Mint megtudtuk, minden 9. osztályba 2-2 nyolcadikot végzett roma diákot vesznek fel. A felvételi átlag csökkenő sorrendjében, eddig  összesen 48 gyerek választott iskolát magának. A felvételi médiát a négyéves tanulmányi átlag és a képességfelmérő vizsgán elért osztályzat alapján számolták.

A Csanálosról érkezett Dánó Katalin Rozália érte el a legjobb , 8,15-ös átlagot - ő a Nagykároly Elméleti Líceumot választotta. A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumban három, a Református Gimnáziumban pedig két hely telt be.

A fennmaradt  helyekre július végén lehet majd jelentkezni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: