2011-03-29 13:14:09• hírek • Szatmár.ro

Pornó újság vakoknak

Nagyot tévednek azok, akik azt gondolják, hogy szex terén nincs új a Nap alatt. A napokban ugyanis kiadták az első vakok részére készített pornóújságot, Braille írással vagyis dombornyomású, tapintható képekkel ellátva.

Az újság a „Tactile Minds" nevet viseli, az ötlet pedig a kanadai Lisa Murphy fejéből pattant ki, aki ezzel az újítással a vakok és gyengén látók életében egy űrt kívánt kitölteni, mivel az emberek ezen csoportja szexualitás szempontjából háttérbe szorult - nyilatkozta a szerző.

Ilyen jellegű „olvasmány" ezidáig nem állt a vakok rendelkezésére, ezért ezzel a lépéssel a szexipar területén is valóságos innovációt hajtottak végre - véli Lisa. A Playboynak ugyan már volt Braille írásos példánya, de az nem tartalmazott „letapogatható fotókat". A pornóújság 17 domborművet vagyis képet tartalmaz, amit meglehetősen borsos áron, 1700 euróért árusítanak. Lisa Murphy szerint a vakokat teljesen mellőzték a szexipar és a szexuális kultúra által kínált portékákból, ezért ideje volt a hátrányos helyzetűekre is gondolni.

A tapintható meztelen képeken kívül, a vakok rendelkezésére áll még egy olyan internetes oldal is, ahol szex hangfájlok tölthetők le annak érdekében, hogy a vizuális ingerek helyett, auditív előjátékban legyen részük. Mert van, aki az ujjával lát jól és a hallójáratai közvetítésével hangolódik rá a szexre!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: