2009-09-20 13:56:57• hírek • MTI/AFP

Sokkolta az anyakirálynét

Az angol anyakirályné szerint „utálatos" dolog volt, hogy az unokája, Károly walesi herceg és hitvese, Diana hercegnő a nyilvánosság előtt beszéltek a házasságuk problémáiról - áll a „Queen Mum" hivatalos életrajzában, amely a héten jelent meg a szigetországban.

A könyvből az is kiderül, hogy az anyakirályné, aki 2002-ben hunyt el 101 éves korában, 1966-ban sikeres vastagbélrák-műtéten esett át.
II. Erzsébet édesanyja sajnálta, hogy Károly herceg 1994-ben egy televíziós interjúban beismerte, hogy megcsalta Dianát - fedi fel az életrajz írója, William Shawcross, akit a jelenlegi uralkodó választott ki, hogy elmesélje anyja életét.
VI. György özvegye helytelenítette a walesi hercegnő és Andrew Morton, a királyi család életrajzírója közötti nagy port felvert együttműködést is.
„Mindig helytelen, ha valaki a házasságáról beszél" - mondta a britek által csak Queen Mumnak („Mama királyné") becézett Erzsébet egy 90-es években tartott találkozón, amelyről a felvételt eddig a királyi levéltárban őrizték.
„Mélységesen megbotránkoztató" volt a szemében Diana és Morton együttműködése, mondván „utálatos" dolog „kiteregetni a szennyest". „Akkoriban nem szakította meg a kapcsolatait a hercegnővel, de minden tőle telhető érzelmi támogatást megadott az unokájának" - jegyzi meg az életrajzíró.
Károly trónörökös és Diana 1981-ben kötöttek házasságot és 1992-ben költöztek külön. Válásukat 1996-ban mondták ki.
Diana egy évvel később Párizsban halt meg egy autóbalesetben. Károly egy évvel később feleségül vette régi kedvesét, Kamillát.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: