2016-05-13 15:17:28• hírek • Szatmar.ro

Akár élre is állhat az Olimpia

Három nappal a szerdai összecsapások után csakis a három pont lehet az Olimpia célkitűzése a Resicabánya elleni szombati találkozón, hazai pályán. Már csak azért is, mert szerdán a bánáti városban 3-0-ra nyertek Mircea Bolba legényei.

A túlnyomórészt tapasztalatlan fiatalokkal felálló Resicabánya a teljes 2015-2016-os szezonban mindössze egy győzelmet ünnepelhetett a pályán, még október végén verték meg 3-1-re a Tatrangot. Azóta 19 vereség és mindössze egyetlen döntetlen a mérlegük - néhány hete a Tatrang ellen. Más kérdés, hogy a zöld asztalnál további két meccset „nyertek" meg a bajnokságból visszalépett Karánsebes és Nagyvárad ellenében. Sokatmondó statisztikai adat a resicaiak idei teljesítményéről és játékerejéről, hogy eddig 19 rúgott gól mellett 83-at kaptak...

Az Olimpia ezzel szemben remekel, a rájátszás alsóházában egyelőre veretlen, legutóbbi öt meccséből négyet megnyert, csak a listavezető Ramnicu Valcea tudott pontot szerezni ellene.

Az a Ramnicu Valcea, amely szombaton Kolozsváron lép pályára. Amennyiben vereséget szenved az U otthonában, akkor szinte borítékolható, hogy az Olimpia élre áll. Minderre komoly esély van, hisz szerdán 1-1-re végzett a két gárda Ramnicu Valceában. Szerdán amúgy minden eredmény az Olimpiának kedvezett, a Pankota 4-0-ás tatrangi vereségének köszönhetően lépett például elő a második helyre.

A szombat 11.00 órakor kezdődő bajnoki után akár az első helyre is előléphet az Oli - a fennmaradó négy bajnokin azonban továbbra is keményen kell küzdenie, ha biztosan benn akar maradni a második osztályban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: