2016-05-11 14:18:07• hírek • Kocsis Zoltán

A szünet után simán behúzta a meccset Resicabányán az Olimpia

A várakozásoknak megfelelően nem okozott túlságosan komoly gondot az Olimpia számára a Resicabánya elleni idegenbeli összecsapás: Mircea Bolba legényei az első félidőben ugyan még nem tudtak betalálni, a szünet után viszont hármat is berámoltak, elhozva ezzel a három pontot.

A mérkőzést eredetileg szombaton kellett volna lejátszani, Patrick Ekeng péntek este a Dinamo-Viitorul meccsen bekövetkezett halála miatt viszont a Román Labdarúgó Szövetség szerdára halasztotta. Eredetileg 17 órakor kezdődött volna a találkozó, ám az Olimpia kérésére végül 11 órára előrehozták.

Az első félidőben az Olimpia Toni Kanalos, Darius Lukács, Adrian Markus és Vasile Buhaescu révén többször is veszélyeztetett, a gólszerzést azonban a második félidőre halasztotta.

A pihenő után azonban már nem kellett sokat várni, az 55. percben a jatékvezető büntetőt ítélt a vendégek számára, Markus pedig magabiztosan értékesítette azt. Húsz perccel később Ciprian Brata végezhetett el szabadrúgást, a hajszálpontos beívelést Buhaescu fejelte a kapuba. A 3-0-ás végeredményt Horea Bigiu állította be a 92. percben, amikor Buhaescu passzát követően egyedül maradt a hazaiak kapusával. És nem hibázott.

Nem hibázott tehát az Olimpia sem Resicabányán és remélhetőleg nem fog szombaton sem, amikor a két gárda ismét összecsap, ezúttal Szatmárnémetiben. Győzelmével az Olimpia megelőzte a Pankotát és feljött a második helyre. Igaz, a Pankota 17 órától játssza csak le a meccsét Tatrangon.

Resicabánya - Olimpia 0-3
gólok:
Markus (55., 11-es), Buhaescu (75.), Bigiu (92.)
Az Olimpia összeállítása: Suta - Ciul, Tataru, Onicas, Brata - D. Muntean, R. Rus, D. Lukacs, Kanalos - Buhaescu, Markus (77. Bigiu)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: