2016-05-18 14:22:02• hírek • Kocsis Zoltán

Sokba kerülhet az Olimpiának a tatrangi félidők vége

Hat veretlen forduló után szerdán Tatrangon elszenvedte első vereségét az alsóházi rájátszásban az Olimpia. Érdekes módon mindkét gólt a félidők utolsó perceiben szerezték a hazaiak, akik elsősorban két veterán játékosuk, az egyaránt 33 éves Rares Forika és Ioan Minciuna remek teljesítményének köszönhetik a három pontot.

A harmatgyenge Resicabánya elleni két meccs után a jelek szerint Mircea Bolba fiainak idő kellett, amíg ráeszméltek: a Tatrang mégiscsak más kávéház. Amíg az első félidőben Romario Rus lövésén kívül nem sok mindent tudtak felmutatni, addig a hazaiaknál Ioan Serban rögtön az elején kétszer is veszélyeztetett, majd Sorin Marin maradt egyedül Marius Suta kapussal, de nem tudott túljárni az eszén.

A levegőben lógott tehát a hazai gól, amire végül 43 percet kellett várni. Minciuna ívelt be ekkor egy szabadrúgást, Vlad Potecu fejesét követően Suta még védeni tudott, a kipattanót viszont Forika a kapuba küldte.

A szünet után ismét Minciuna villant, beadását Marin fejelte kevéssel kapu mellé. Az Olimpia a második félidő közepén kezdett ébredezni, ennek első jeleként Adrian Markus fejese a felső lécen csattant. A folytatásban aztán Ciprian Brata szabadrúgásból, Villand Róbert 12 méterről, Vasile Buhaescu pedig fejjel próbálkozott.

Elérkeztek aztán a félidő utolsó percei, ami ismét a Tatrangé voltak. A 84. percben Vasile Petra találta el a kapufát, a kipattanót pedig Serbán közelről nem tudta a kapuba küldeni. Öt perccel később aztán Suta rossz helyre ütött ki egy beadást. Minciuna lecsapott a labdára, Suta pedig a lábára. A bíró a tizenegyespontra mutatott, a meccs legjobbja, Minciuna pedig büntetőből beállította a 2-0-ás végeredményt.

Vereségével az Olimpia nem csak a listavezetői pozícióját veszítheti el, de ismét nagyon közel kerülhet a kieső helyekhez. A Kolozsvári U áll jelenleg kieső helyen, ám amennyiben nyerni tud Resicabányán, akkor pontszámban utoléri az Olimpiát. Ezt a találkozót, akárcsak a Ramnicu Valcea - Pankota összecsapást 18.00 órakor játsszák.

A következő fordulóban, szombaton az Olimpia a Ramnicu Valceát fogadja.

Tatrang - Olimpia 2-0
gólok:
Forika (43.), Minciuna (90., 11-es)
Olimpia: Suta - Ciul, I. Tataru (46. Ianc), Onicas, D. Munteanu (csk.) - R. Rus, Villand, Heil, Kanalos (60. Bigiu) - Buhaescu, Markus (70. Brata)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: