2008-11-25 16:43:35• hírek • Parajdi Andrea

Sokba kerül a modernizálás

A környezetvédelmi alapból próbál a Szatmár Megyei Tanács finanszírozást szerezni Hadad, Bogdánd és Szilágycseh településeket összekötő 196-os számú megyei út egy részének felújítására.

Az említett útszakaszon rendszeresen földcsuszamlások okoznak károkat, vagy teszik életveszélyessé az ott való közlekedést. Ezen a megyei úton, egy negyed kilométeres útszakasz felújítására készít pályázatot a Megyei Tanács, amelyet november 28-ig kell benyújtani.

Pataki Csaba, a Megyei Tanács Területfejlesztési Igazgatóságának vezetője a Szatmár.ro-nak elmondta, ez az útmodernizálás 3,2 millió lejbe kerül, vagyis közel 1 millió euró. A környezetvédelmi alapból erre a munkálatra, 60 %-os finanszírozást lehet megszerezni, a többi összeget a Megyei Tanács saját költségvetéséből kell kiszorítsa. -Azért kerül ilyen sokba egy mindössze 225 méteres útszakasz felújítása, mivel a rehabilitáció során azok a gondok is megszűnnek, amelyek a földcsuszamlást okozzák. Nem csupán támfalak lesznek, hanem a vízelvezetés is meg lesz oldva -mondta Pataki.

A projekt benyújtása előtt még a Megyei Tanács tagjainak is jóvá kell hagyni a pályázatot, majd az elbírálásra is várni kell néhány hónapot. Pataki szerint jövő nyárra várhatóan elkezdődhet a kivitelezés.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: