2008-11-05 22:39:27• hírek • Csenteri Judit

Sokat vár a világ Obama elnökségétől

Egyelőre csak jókívánságok és üdvözletek fogadják az USA új elnökét, de mindezek mellett egy sor megoldatlan probléma is vár a Fehér Ház új elnökségére.

Az európaiak listáján szereplő problémák között ott találjuk a globális pénzügyi válságot, Közép Keletet, Iránt, Oroszországot és a NATO terjeszkedését is.

Az első és legfontosabb megoldásra váró probléma, természetesen a nemzetközi gazdasági válság kérdése. Egész Európa, de különösképpen Franciaország bízik abban, hogy sikerül rávenni Washingtont a nemzetközi pénzügyi rendszer reformálására és a Nemzetközi Pénzügyi Alap szerepének megnövelésére - olvashatjuk a realitatea.net portálon.

Közép Keletet illetően, az európaiak abban reménykednek, hogy az új elnök, Barack Obama együttműködőbb lesz, mint Bush volt. Szintén erre számítanak az arabok is, akik szerint Obama, a „párbeszédek embere".

Az egész világ abban bízik tehát, hogy az USA új elnöke sokkal inkább együtt fog működni az Európai Unióval, vagyis Amerika bár fontos szerepet fog betölteni, de nem lesz fölényes nagyhatalom.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: