2013-02-14 00:53:57• hírek • Kocsis Zoltán

Sokat érhet az idegenbeli döntetlen a ManU-nak és a Dortmundnak

A keddi első két nyolcaddöntő után szerdán is a vendégek kerültek némileg előnybe. Az előző nappal ellentétben viszont ezúttal a Manchester United és a Borussia Dortmund nem tudott nyerni, „csak" döntetlent értek el. A nagyobb bravúrt a németek okozták, mivel három perccel a vége előtt egyenlítettek.

Az est legnagyobb érdeklődéssel várt meccsét Madridban rendezték, ahol a Real a Manchester Unitedet fogadta. A hazaiak világklasszisa, Cristiano Ronaldo első alkalommal játszhatott az ellen a klub ellen, ahol nimbuszát és pályafutását megalapozta. A 20. percben azonban ő is tétlenül nézte, amint egykori csapattársa, Rooney csavar középre bal oldali szöglet után. Welbeck ugrott a legmagasabbra és máris vezettek az angolok. Nem sokáig, kerek tíz perccel később di Maria adott be bal oldalról, ezúttal Ronaldo ugrott a legnagyobbat és kiegyenlített. A két gól között a madridi találat két főszereplője próbálkozott távolról, a szünetig pedig egyik oldalon Welbeck, a másikon Özil és Ronaldo tudott veszélyes lenni.

Welbeck megszerzi a vezetést fotó: uefa.de

A szünet után sem változott sokat a játék képe, a Manchester remekül megszervezett védelmével próbálta őrizni az idegenbeli gólja jelentette előnyt, a Madrid pedig mintha nem mert volna igazán „realosan" támadni. Mindez persze nem jelentette azt, hogy nem voltak helyzetek a második félidőben. Sőt! A sort di Maria nyitotta két remek távoli lökettel, majd a 60. percben a meccs talán legemlékezetesebb jelenetét láthattuk: egy jobb oldali beadást Coentrao előre vetődve rúgott kapura, a földről felpattanó labdát pedig de Gea egészen bizarr, ám bravúros lábmozdulattal védte. A ziccerrel nem maradt adós a ManUsem , mi több, van Persie 23. másodperc alatt két gólt is lőhetett volna. Bombáját azonban előbb Lopez a felső lécre tolta, majd a kipattant és visszafejelt labdát a holland nem tudta jól meglőni, Xabi Alonsónak volt ideje befutni és a gólvonalról kivágni.

A végén de Gea bemutatott még két bravúrt Ronaldo és Khedira lövéseinél, ám az volt az ember érzése, hogy a Madrid nem tud mit kezdeni az angol védelemmel és nem is mer fejetlenül nekiesni. Hisz van még egy visszavágó.

Az est másik meccsén Razvan Rattal a kezdőcsapatban fogadta az ukrán bajnok Sahtar Donyeck a német bajnok Borussia Dortmundot. Találkozó első nagy helyzete a németek előtt adódott, ám a baloldali szöglet után Hummels (ekkor még) csak a felső lécet találta el. A vezetést viszont a Sahtar szerezte meg a 31. percben Srna pazar 21 méteres szabadrúgását követően - az eddigi négy meccsen első hazai csapatként vezettek az ukránok. Örömük tíz percig tartott, amikor is Götze beadása után Lewandowski előbb lukat, majd gól rúgott.

Hummels kiegyenlít fotó: bvb.de

Az első félidő Taison és Teixeira lehetőségeivel ért véget, a második pedig Costa pazar góljával folytatódott: a brazil szépen vette át a labdát egy félpályás passz után, majd félfordulatból a kapuba bombázta. Lewndowski alig négy perccel később majdnem kiegyenlített, ám erős közeli lövése célt tévesztett. Nem úgy Hummels, aki szinte keretbe foglalta azzal a meccset, hogy a 87. percben egy baloldali szöglet után remek ütemben érkezve (kérdés, merre kószáltak az ukrán védők, hisz a németnek még csak fel sem kellett ugrania) a hálóba fejelte az egyenlítést jelentő gólt.

Mind a Manchesternek, mind pedig a Dortmundnak sokat érhet az idegenbeli gól, ám sem a Real Madrid, sem pedig a Sahtar helyzete nem reménytelen - izgalmas visszavágókra számíthatunk március 5-én.

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő, első meccs:

Real Madrid - Manchester United 1-1
gólok: Ronaldo (30.) illetve Welbeck (20.)

Sahtar Donyeck - Borussia Dortmund 2-2
gólok: Srna (31.), Costa (68.) illetve Lewandowski (41.), Hummels (87.)
a hazaiaknál Razvan Rat végig a pályán volt

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: