2012-03-05 12:50:57• hírek • ITcafe.hu

Sokan rámozdultak a Windows 8 előzetesére

A bétából az is kiolvasható, hogy hány változatban tervezi kiadni az új operációs rendszert a Microsoft.

A Windows 8 fejlesztőcsapata tegnap egy tweetben jelentette be, hogy az első nap egymillió alkalommal töltötték le a készülő operációs rendszer fogyasztói előzetesét, leánykori nevén nyilvános bétáját. A tesztverzió európai idő szerint szerda este vált elérhetővé, kiadását a tegnap zárult Mobile World Congress (MWC) rendezvényre időzítette a szoftvercég.

A tavaly szeptemberben közzétett fejlesztői előzetes négy hónap alatt hárommillió letöltést gyűjtött össze. Azóta a Microsoft a visszajelzésekre is hallgatva mintegy százezer módosítást végzett a kódon. Újdonság, hogy a nyilvános béta megjelenésével egy időben megnyílt a Windows Store béta-változata is, amelyben már most található számos Metro stílusú alkalmazás, nemcsak a redmondi cég műhelyéből. A tesztidőszak alatt ezeket az appokat ingyenesen lehet kipróbálni.

Az okostelefonos kiadáshoz hasonlóan a Windows 8 Consumer Preview lehetőséget ad arra, hogy a felhasználó egy Microsoft-fiókba bejelentkezve különféle cloudszolgáltatásokhoz, például a beállítások tárolásához, webes tárhelyhez, e-mail, naptár- és címtárszolgáltatásokhoz férjen hozzá. Mondani sem kell, hogy a felhőben tárolt adatok bármely Windows-alapú PC-ről és Windows Phone 7 operációs rendszert futtató telefonról elérhetők. Az előzetesben az Internet Explorer 10 Platform Preview 5 verzió található meg, melyet a vállalat közleménye szerint „teljes mértékben a Windows 8 platformot használó eszközökre szabtak”.

A cikk folytatása az ITcafe.hu oldalon olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: