2008-11-11 14:58:39• hírek • Szatmár.ro

Sokan kapnak kedvezményt

A Transurban utasainak 20%-a diák, szintén 20%- nyugdíjas, 10% pedig valamilyen fogyatékkal élő, mindannyian kedvezményt kapnak. Simon József, a Transurban igazgatója szerint, innen is látszik, hogy a társadalom elöregedőben van, hogy az utasok elég nagy százalékát az idősek teszik ki.

Szatmárnémetiben nagyon sokan részesülnek kedvezményben a Transurban járatain. Az, hogy egy városban kik jogosultak kedvezményre, kizárólag az önkormányzattól függ, ugyanis az önkormányzat fizeti ki a tömegszállítási vállalatnak a jegyárkülönbözetet.

Az októberi hónapban megközelítőleg 400 ezer lej az az összeg, melyet az önkormányzat jegyárkülönbözetként kifizet a Transurbannak, ebből viszont még levonják az áfát, mely az összeg 19%-át teszi ki. Százszázalékos kedvezményben részesülnek a süketnémák, a veteránok, a látássérültek, a szellemi fogyatékosok, az állami gondozott gyerekek, valamint a véradók. A nyugdíjasok  félárú jegyet kapnak, a diákok pedig 83,5%-os kedvezményben részesülnek. Az októberi hónapban összesen 2537 diákbérletet adtak el a Transurban jegypénztáraiban - magyarázta Simon.

A Transurban utóbbi hónapjainak mérlegét figyelembe véve, a szeptemberi és októberi hónap során körülbelül ezerrel nőtt az utasok száma, viszont ez még mindig nem pótolja azt a 20%-os bevétekiesést, mely az elveszett vidéki járatok miatt következett be. Ami döbbenetes viszont, hogy az idei év első kilenc hónapjában négy és fél milliárddal többet költöttünk üzemanyagra, mint tavaly, annak ellenére, hogy a fogyasztás jóval kevesebb volt - tette hozzá az igazgató.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: