2011-06-24 17:37:45• hírek • Kocsis Zoltán

Sokan jelentkeztek a megyei borversenyre

Illusztráció
Illusztráció

Az előjelek szerint sikeres szombat elé néz Krasznabéltek, hisz itt rendezik meg június 25.-én a VIII. Nemes Borok Megyei Versenyét, amelyre nem kevesebb, amire hetvenen jelentkeztek. Ebből ötvenegy a fehér és tizenkilenc a vörös bor.

Amint azt Fodor István, a Szatmár Megyei Agrárkamara igazgatója a Szatmár.ro-nak elmondta, a megye összes jelentős szőlőtermő vidékéről érkeztek borok, így Szilágypér, Nagykároly, Halmi, Túrterebes, Avasújváros, Erdőd és Krasznabéltek környékéről. A borokat már a hét elején begyűjtötték a szervezők, pénteken kerül sor a kóstolásra, vasárnap 12 órától pedig az eredményhirdetésre, a krasznabélteki kultúrotthonban. A szakemberekből álló öt tagú zsűri elnöke dr. Popa Dorin lesz, aki a Romániai Borkóstolók Szövetségének alelnöke.

A program részeként a borverseny eredményhirdetése előtt a Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság elnöke „A szatmári szőlősök újraéledése uniós segítséggel" címmel tart előadást. A téma aktualitását az adja, hogy csak idén ötszáz hektár fölötti szőlőt telepítettek a megyében, ebből százötvenet csak Dobrán, árulta el Fodor.

A megyei borverseny támogatói a Krasznabélteki polgármesteri hivatal mellett a Megyei Tanács valamint az Agrárkamara, míg az elemózsiáról a bortermelők gondoskodnak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: