2009-06-26 14:06:31• hírek • Gozner Gertrud

Sokan érdeklődtek a diákmunkák iránt

Doina Iura, az ügynökség igazgatója szerint a médiának köszönhető az óriási érdeklődés, amely - a tolongást látva -  egyértelműen felkészületlenül érte az ügynökség munkatársait. Alig bírták kordában tartani az összegyűlt tömeget, és csak kis csoportokban engedték be a jelentkezőket a munkát kínáló cégek asztalaihoz.

Amint az ügynökség igazgatója a sajtó képviselőinek kifejtette, szerettek volna esélyt adni a IX, X és XI-es diákoknak, hogy a vakáció idejére kis zsebpénzhez jussanak. A diákokkal a munkáltatók meghatározott időre kötnek szerződést, amelynek hossza nem haladhatja meg a 60 napot. Azért időzítették erre az időpontra az állásbörzét, mert június 15-én lett vége a tanévnek, és a fiataloknak legyen idejük kipihenni annak fáradalmait - nyilatkozta Iura.

Ugyanakkor azt szeretnék elérni, hogy a nyári szezonmunkákra a cégek ne csak felnőtt alkalmazottakat vegyenek fel, hanem a fiatalkorúaknak is biztosítsanak munkahelyet. Mivel vannak családok, ahol mindkét szülő munkanélküli, ezáltal is némi segítséghez jut az illető háztartás - fejtette ki az igazgató.

A diákokat minimálbérrel fizetik, naponta maximum hat órát dolgozhatnak, viszont ezért nyolc órának megfelelő juttatást kapnak. Az állásbörzén mindazok részt vehettek, akik betöltötték a 16.-ik életévüket, és a szülők is beleegyeztek az alkalmazásukba.

Harminc napja készítjük elő a mai állásbörzést, ez idő alatt körülbelül 100 céget kerestünk meg. Végül 17 cég tett eleget a felkérésnek, ők összesen 106 munkahelyet ajánlottak fel - magyarázta az igazgatónő.

Az egyetemi felvételi után újabb állásbörzét szerveznek a XII és XIII osztály végzőseinek és egyetemisták számára. Akik nem jutnak be valamelyik felsőoktatási intézménybe és munkát szeretnének vállalni, előbb 60 napig kell állást keresniük, ha ez nem sikerül nekik, az ezt igazoló iratokkal kell jelentkezniük a munkaerő foglalkoztatási ügynökségnél, hogy segélyt kaphassanak. A gazdasági válság miatt az idén 150 hellyel kevesebb állást tudtak meghirdetni diákok számára.


17 Szatmár megyei cég 106 állást kínált a diákoknak.


Több százan tolongtak a Munkaerő Foglalkoztatási Ügynökség épületében.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: