2009-09-27 11:08:12• hírek • Parajdi Andrea

A pálinka összeköt

Szatmár megyét is meghívták a VI. Szatmár-Beregi Szilvanapokra, amelyet szeptember 26-án, szombaton a magyarországi Tarpán szerveztek meg. Az eseményen Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke és Adrian Stef alelnök is részt vettek.

A Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend által szervezet rendezvény célja, hogy a környékbeli bérfőzető gazdák összemérhessék termékeiket. Mivel a verseny legjobbjai szakmai elismerésben részesülnek, ezzel ösztönzik a gazdákat, hogy egymásra figyelve minél jobb minőségű termékeket készítsenek.

A szilvanapok egyaránt tartalmaznak a szakmának és a nagyközönségnek szóló programokat: a gyümölcspálinkák versenye mellett, bemutatták a szatmári tájegység gyümölcseiből készült termékeket és olyan programokat is szerveztek, ahol a szilvafeldolgozás hagyományait ismertetették meg az érdeklődőkkel.

Szatmár megye saját bemutatóstanddal volt jelen az eseményen, ahol a Szatmár Megyei Agrár, Kereskedelmi és Iparkamara -amely a rendezvény társszervezője is - szórólapok segítségével népszerűsítette a térség turisztikai és kulturális értékeit. Emellett helyi pálinkát és számos kerámiát is bemutattak.

Csehi Árpád, tanácselnök a rendezvényen elmondta: a pálinka egy olyan közös eleme a két megyének, amely mindig is egységesíteni fogja a térségeket. Véleménye szerint a szatmári pálinkának erős turisztikai vonzereje van, amelyet mindenképpen érdemes kihasználni. Ennek kapcsán a tanácselnök megragadta az alkalmat és meghívta a tarpaiakat a Szatmárnémetiben jövőre megrendezésre kerülő nemzetközi Pálinkafesztiválra, amelynek megszervezésére uniós támogatást, közel 800 ezer lejt nyert a Szatmár Megyei Tanács.


Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke és Adrian Stef alelnök is jelen voltak a VI. Szatmár-Beregi Szilvanapokon
Csehi Árpád, a Szatmár Megyei Tanács elnöke és Adrian Stef alelnök is jelen voltak a VI. Szatmár-Beregi Szilvanapokon


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: