2009-01-15 14:19:58• hírek • Szatmár.ro

Sokan elvégeztették a vizsgálatokat

Az idei költségvetésről, az egészségügyi felmérésről és az orvosi segédeszközök helyzetéről tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön a Szatmár Megyei Egészségbiztosítási Pénztárnál.

Az idei év költségvetésével kapcsolatban dr. Liviu Dragos, a Szatmár Megyei Egészségbiztosítási Pénztár igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, a tavalyi évi átlag alapján számolták ki a 2009-es év költségvetését, azonban bíznak abban, hogy a kormány ennél több pénzzel fogja finanszírozni az intézmény működését, mint amennyi a most elkészült költségvetésben szerepel.

Az.egészségügyi felmérés tekintetében, Szatmár megye országos szinten az elsők között szerepel, hiszen a lakosság 73,7%-a elvégeztette az egészségügyi felmérés keretében a vizsgáltokat. Ez európai viszonylatba is jó aránynak számít, ugyanis Németországban például a lakosság 60-65%-a szokott részt venni az egészségügyi felmérésen - magyarzáta Dragos. A 2008-as év során összesen 250 193-an végeztették el a vizsgálatokat, melyekből kiderül, hogy nagyon sokan hajlamosak a cukorbetegségre, illetve nagyon sokaknál fennáll a szív- és érrendszeri megbetegedések veszélye.

Az orvosi segédeszközök tekintetében az igazgató elmondta, négy évvel ezelőtt 200 ezer lejt, míg most ennek a hatszorosát költhetik orvosi segédeszközökre.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: