2012-12-30 13:02:26• hírek • Póti Orsolya

Sok szeretettel és ünnepi dalokkal köszöntötték az újévet

A téli ünnepek alkalmából tehetséges fiatalokkal zenélt együtt Cserey Csaba ütőhangszerművész december 30-án a Szatmárnémeti Római Katolikus Székesegyházban. A koncert a Római Katolikus Egyházmegye jóvoltából került megrendezésre.

Cserey Csaba, közismertebb nevén Csabcsi tehetséges szatmári fiatalokkal - többek között a székesegyházi plébániai fiataljaival - együtt gyakorolt heteken át arra az ünnepi koncertre, melyre december 30-án, vasárnap 10 órától került sor a Római Katolikus Székesegyházban.

Az ütőhangszerművész, a diákok és a fiatalok ünnepi dalokban igyekeztek átadni a szeretetet, a hitet és az összetartozás jelentőségét. A felcsendülő énekek arra is felhívták a közönség figyelmét, hogy az összetartozás az ünnepek után is fontos és a szeretetet a szürkének mondott hétköznapokon is ápolni kell.

A fellépők között jelen volt Falup Bernadett, a Hám János Római Teológiai Líceum diákja, aki most is csodálatos hangjával nyűgözte le a közönséget, valamint Koncz Kriszta citerán, Jakab Emese zongorán, Komsa Tamás furulyán, Balázs Gergely gitáron, Stán Tibor zongorán és szintetizátoron működött közre.

„Legutóbb három évvel ezelőtt került sor hasonló koncertre és úgy gondoltam fontos lenne idén is összehozni a tehetséges fiatalokat azért, hogy együtt, közösen szervezzünk egy olyan koncertet, ami által a hallgatóságban megerősödik mindaz, ami az ünnepek alatt lényeges: a szeretet, a hit és az összetartozás" - mondta el Csabcsi a Szatmár.ro-nak.

A koncert végén Lapka József segédlelkész mondott köszönetet a szép dalokért. Lapka kifejtette: akarattal, összetartással és közös munkával még a hideg márványokat is könnyű felmelegíteni.

 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: