2018-01-12 09:34:07• hírek • Bede Emőke

Sok sofőrjelöltnek nem sikerül eljutni a gyakorlati vizsgáig

Tavaly közel 14 ezren vettek részt elméleti vizsgán a jogosítvány megszerzése céljából, a gyakorlati megmérettetésre azonban csak 7 ezren jutottak el.

Amint arról Valentin Farca a Vezetői Jogosítvány- és Gépjárműnyilvántartó Közszolgálat képviseletében elmondta, évről évre egyre többen szeretnének jogosítványt szerezni, azonban a 2017-es év statisztikáit szemügyre véve úgy tűnik, sokan nem jutnak túl az első akadályon. Az elmúlt évben elméleti vizsgán  13.521 személy vett részt, közülük 7.165-en próbáltak szerencsét a gyakorlati vizsgán. A 2016-os évhez képest ez számbeli emelkedést jelent, hiszen akkor csupán 11.542-en adtak számot adtak számot elméleti tudásukról. Érdekes módon a gyakorlati vizsga kapujába többen jutottak el, közel 8 ezren.
 

2017-ben közel 20 ezer jogosítványt bocsájtott ki a Vezetői Jogosítvány- és Gépjárműnyilvántartó Közszolgálat. Ez a szám értelemszerűen magába foglalja a friss jogosítványokat és azokat is, melyeket csak megújítottak. A 2016-os évhez képest ez jelentős növekedést jelent, hiszen abban az évben mindösszesen 13.721 vezetői engedélyt bocsájtottak ki. Az idén kiadott dokumentumokkal együtt megyénkben már több, mint 151 ezer sofőr van.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: