2019-04-18 11:11:56• hírek • Nagy Tímea

Sok mókával és kacagással telik az Iskola Másként hete a Kinizsi utcai oviban

A gyermekek számára igazán pazarul indult a 2019-es tavasz: az oktatási intézmény udvara új és korszerű játékokkal lett gazdagabb, melyet birtokba is vehettek. Nem sokkal később következett az Iskola Másként hete.

A magyar kormány által meghirdetett Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében pályázott a Kinizsi utcai óvoda a játszótér felújításra. A jelentkezésben a Romániai Magyar Pedagógus Szövetség Szatmár megyei kirendeltsége volt nagy segítségére. Az RMPSZ szakértői és az óvoda vezetősége közös erőbedobással nyerték meg a támogatást, melyből az ovi kertjébe modern mászóka és egyéb mozgáskoordinációt fejlesztő eszközök kerülhettek. A munkálatok szélsebesen haladtak. A jó idő beköszöntével a kicsik birtokba is vehették az újdonságot, s nagy örömmel másznak, kapaszkodnak és csüngnek – ha lehetne, ekképp élveznék az egész napot.

 

Az új játszótér átadását követően nem sokkal, április 15-én kezdődött az Iskola Másként Hete rendezvénysorozat. A hétfőtől péntekig tartó időszak a Kinizsi utcai óvodában igazi programkavalkádként telik. A gyermekek és a munkaközösség is kikapcsolódnak, köszönhetően a változatos foglalkozásoknak.

 

A három magyar nyelvű csoportot vezető óvó nénik és dadák boldogan vetik bele magukat az előkészületekbe már jóval a jeles hét előtt, hiszen ezeken a napokon a kreativitásé, a szórakozásé a fő szerep. A foglalkozások némelyikéhez a Református Gimnázium RED diáktanácsának képviselői is csatlakoznak, s a fiatalok vezetésével (szakember felügyelete mellett) folynak a foglalkozások. Szerdán 10 diáktanács tag látogatta meg az apróságokat, egyikük fényképezett, a többiek örömmel és jó kedvvel foglalkoztak az aprónéppel.

 

A közös események jó alkalmat teremtenek az ismerkedésre és a közösségi hangulat építésére. A Református Gimnázium égisze alatt működő óvoda így szerves részévé válhat a tanintézményi életnek. Nem ritka az sem, hogy az ovisok látogatnak az iskolába, ott vesznek részt a közös alkalmakon.

 

Szilágyi Noémi óvodavezető és csapata idén húsvétváró kézműves foglalkozásokkal (képeslapkészítés, nyuszifej ragasztás), húsvéti tojás festésével és tojáskereső versennyel, a Nyúl Péter mesefilm vetítésével, a feltámadás ünnepéhez kötődő beszélgetéssel, sorversenyekkel, sportvetélkedőkkel, labdás és táncos mulatsággal, az Alpha K9 kutyakiképző iskola helybe érkező bemutatójával és a Johann Ettinger Líceum látogatásával készültek.

 

A legkisebbektől a nagycsoportosokig, mindenki számára tartogat újdonságot még a hét. A péntek a húsvéti készülődés jegyében telik. A hét végén a nebulók örvendve számolhatnak be, mennyi mindennel foglalkoztak a tavaszi szünetet megelőzően.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: