2009-06-10 14:10:20• hírek • Gozner Gertrud

Sok kicsi sokra megy

Szerda délelőtt tíz órakor az Északi Színház termében került sor a legtöbb elhasznált elemet begyűjtő óvodáscsoportok díjazására. Az akciót a Környezetvédelmi Ügynökség szervezte a Megyei Tanfelügyelőséggel, a Környezeti Rendőrséggel, az IF Tehnology hulladékfeldolgozó céggel és a Club Lions-szal karöltve. A kampányt Játszunk és újrahasznosítunk címen hirdették meg tavaly decemberben, és az iskoláskor előtt álló gyermekeket célozták meg vele.

A hat hónapos akció során 667 kg elhasznált hulladék elemet sikerült összegyűjteni, és megyeszerte 36 óvoda vett részt benne. A veszélyes hulladéknak számító lemerült elemek így nem kerültek be a háztartási szemétbe és közvetve nem szennyezik a talajvizet.

Hat hónap alatt 5 ezer óvodás gyűjtötte szülei és nagyszülei segítségével a lemerült elemeket, az óvodákban speciálisan kialakított gyűjtőhelyeket hoztak létre. Békéssy Erzsébet, a Környezetvédelmi Ügynökség munkatársa lapunknak elmondta, hogy tovább szeretnék folytatni ezt a programot, hogy naponta legyen lehetőség eme veszélyes hulladékok összegyűjtésére a tanügyi intézményekben. Ugyanakkor minél előbb szeretnék átterjeszteni a kampányt az iskolákra is.

A legügyesebb óvodásoknak a béltekiek bizonyultak, ők összesen 53 kilogrammot gyűjtöttek a fél év alatt össze. Sőt, az egyik kisfiú egymaga 35 kg-al járult hozzá csoportja sikeréhez, mivel otthon a nagymamája rendszeresen elemek segítségével világít - tudtuk meg Békéssytől. Az első három helyezett értékes távcsöveket kaptak díjazásként. A díjátadó után a gyermekek egy mesejátékot is megnézhettek a színház román nyelvű társulatának előadásában.


Az első díjat  a bélteki óvodások vihették haza.


A színház megtelt a kicsi környezetvédőkkel.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: